Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge hundarna en plats i Birsta – som inte är en varm bil

Snälla Ikea, jag önskar att ni ska öppna ett ställe där folk kan lämna in sin hund under tiden som de är och shoppar lös i Birsta. Det är en plåga att passera bilparkeringen under sommartid och se alla dessa stackars hundar som är instängda i kokheta bilar. Det hjälps inte att säga "så dum är väl inte folk så att de tar med sig hunden i bilen när de ska till Birsta?". För jo, precis så dumma är folk.

Läs också: Mystiskt försvinnande – två hundar saknas i hundgården

Tänk om ni kunde ha ett stort skärmtak med bås och vatten – och framförallt skugga. Man skulle där kunna hyra in sin hund under tiden man är på Birsta och fröjdar sig i butikerna. Leksands sommarland har så precis vid entrén. Där kan man lämna de semesterfirande hundarna i lugn och ro, med vatten och skugga, medan familjemedlemmarna roar sig i parken.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Jag har skrivit ett tips till Ikea förut och önskat detta. Jag hoppas att ni kan göra något sådant för våra kära fyrfota vänner. Ni har ju så smarta, kloka idéer annars, och det här tror jag skulle uppskattas av många. Dels för turister som kanske inte vet var de ska lämna hunden någonstans, men även för andra människor som "råkade" få med sin bästa vän i bilen.

Läs också: Sundsvallsbo anmäld för att misshandla och vanvårda hund

Som sagt, själv håller jag nästan andan när jag går över parkeringen och hoppas att jag ska slippa se någon stackars hund som blivit kvarlämnad i bilen. Senast igår när jag var på Ikea så ropades det ut i högtalarna att en ägare genast måste gå till bilen och öppna åt sin hund.

Hundägare Annica

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel