Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ge innebandytörstande ungdomar en egen rink – utomhus

Ett kärt minne från när jag var liten var de kvällar då vi var ute och spelade landhockey ute på gatan med handsnickrade mål. I dag finns knappt den företeelsen, men en sport som är betydligt större i dag är innebandy.

Ett förslag till kommunen – varför inte ta någon gammal utomhus-hockeyrink eller övervuxen tennisbana och göra om det till en utomhusrink för innebandy? Följ upp Dykets smarta projekt med Floorball park och bredda tänket med att sprida ut ytterligare banor. Ytor verkar ju finnas och det behöver väl inte byggas i det dyraste materialet, och det räcker säkert med en mindre plan med någon form av plastunderlag. Underhåll tror jag säkert att barn och föräldrar kan hjälpa till med.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Ja, jag vet att det inte ses som en sommarsport, men det finns säkert många abstinensspelande innebandyungar som går och väntar hela sommaren på att vintersäsongen drar igång igen. Ge dem en chans att slita sig från tv-spel och Youtube. Jag tror säkert att det skulle uppskattas av dagens ungdomar och av alla andra som är intresserade av innebandy.

Micke

Läs också:

Lönnå och skvadern får ursäkta – Giffarna är Sundsvalls viktigaste varumärke

Lill-Strimma borde bli staty på torget i Timrå

Mindre sprit och stillasittande – glädjande att seniorerna satsar på motion och hälsa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel