Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Generös flyktingmottagning i Timrå"

Timrås flyktingmottagning omfattar inte ensamkommande barn. Flyktingsamordnare Jan Stoelwinder anser ändå att kommunen har en generös flyktingmottagning i förhållande till sin folkmängd.

– Det var också aktuellt för två år sedan att ta emot ensamkommande barn, men när vi meddelade Migrationsverket att det kunde ta ett halvår innan alla praktiska frågor lösts, så drog man tillbaka sin förfrågan, säger Jan Stoelwinder.

60–80 per år

Timrå kommun har anmält att man kan ta emot 60–80 flyktingar med uppehållstillstånd i år.

– Vi har tagit emot 65 hittills, men då är anhöriginvandringen inte medräknad. Vore den det har vi tagit emot 80, fortsätter Jan Stoelwinder.

– Det annex vi har i Tallnäs för Migrationsverkets räkning tar emot 200 asylsökande. Annexet hör till Sundsvalls flyktingmottagning.

Ingen förfrågan

När det gäller de ensamkommande barnen är det en fråga för socialförvaltningen.

– Men Timrå har inte fått någon förfrågan om vi kan ta emot barn. Får vi det så är det en fråga för politikerna. För två år sedan var vi på gång men Migrationsverket återtog sin förfrågan, säger Jan Stoelwinder.