Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gertrud Nordin 90 år

90 år fyller den 5 december Gertrud Nordin, Sundsvall.

Hon föddes i Nyland, Indal. Som äldst i en syskonskara på 6 barn. Gertrud växte upp i en familj där lantbruk var grunden till försörjningen. Pappa Einar arbetade som byggmästare medan mamma Elin skötte sysslorna på gården tillsammans med barnen. Storasyster Gertrud tog tidigt ansvar för olika verksamheter på gården. Redan vid 16 års ålder körde Gertrud timmer med häst i skogarna runt Nyland, vilket också uppmärksammades av ST som då gjorde ett reportage om hur det var att arbeta i skogen vid så ung ålder – och dessutom som kvinna.

Gertruds vilja att utvecklas, gå vidare och se mer av världen ledde henne tidigt till Stockholm där hon arbetade 7 år på Pingströrelsens förlagsverksamhet.

På tidigt 50-tal återvände Gertrud till Sundsvall och gifte sig med Gunnar och de fick tillsammans sönerna Robert och Daniel. Familjen, släkten, vännerna och gemenskapen i Pingstkyrkan har alltid legat Gertrud varmt om hjärtat, liksom hennes 6 barnbarn och 13 barnbarnsbarn. Hennes generositet och gästfrihet har berört många. Ett öppet hem, nybakat bröd, varma hemstickade sockar är exempel på hur Gertrud spridit glädje och tacksamhet omkring sig.

Hennes ungdomliga sinne gör att många misstagit sig på hennes ålder. Detta har lett till många dråpliga händelser och förväxlingar. Hennes äventyrslust har fört henne till olika delar av världen. Resorna har gått till Europa, USA, Australien, Israel, och även Kina.

Gertrud gillar fest och glädje. Hon brukar själv säga att hon är nöjeslysten. Därför ser vi alla fram emot att få fira hennes födelsedag med öppet hus hos sonen Daniel.