Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gessle: Publiken i Sundsvall var fantastisk

Det var nöjda, men trötta världsstjärnor som mötte upp med pressen efter premiärspelningen i Norrporten arena. Men någon turnépremiär vill Roxette inte kalla det, snarare ett test för att se om Roxette kan och orkar göra något större framöver.

Per Gessle har tagit av sig sitt svarta nagellack, men både han och Marie Fredriksson ler med hela ansiktet.

– Vilket fantastiskt mottagande, en helt enastående publik, berömmer Gessle. Det märks att både han och Marie Fredriksson sett fram emot premiären. Och att det nog är lite skönt att ha den avverkad, även om Gessle tyckte att det inte var speciellt nervöst. Men erkänner att det blev en hel del missar. – Det blev en helvetisk massa felspel. Men vi är jättenöjda ändå. Man är lite ovan med att spela på en sån här stor scen, då blir det en del fel och en viss kollisionsrisk när man är på scenen, säger Per Gessle. Som även medger att han råkade göra ett klassiskt misstag.

– Det var så roligt att kliva ut och köra att jag brände för mycket energi de två första låtarna. Jag tog ut mig på tok för tidigt. Men det är så när man är så tänd och laddad, ett klassiskt misstag som jag inte ska göra om på nästa spelning.

Att det handlar om spelningar snarare än turné är dock någonting som betonas. Återföreningen är ett test för att se hur det går, ingenting mer. Samtidigt hymlas det inte med att det vore roligt att göra någonting med en större produktion, en riktig turné, senare.

– Vi är halvvägs klara med en platta, det vore ju trevligt att sen kunna åka ut och spela lite mer. Men allt sådant bestäms sen när vi är färdiga med den här och har haft tid att utvärdera, säger Per Gessle som även passar på att berömma Marie Fredrikssons insats för kvällen.

– Marie, vilken kvinna! Synd att du är gift, konstaterar Gessle. Marie Fredriksson själv är också nöjd med kvällen.

– Det var lite nervöst, men mycket spännande. Mest av allt roligt. Men man har ju spelat mycket i sitt liv så det sitter kvar, säger Marie som även tipsar om att ingefära är klokt att dricka för den snabba återhämtningens skull.

Nu ska låtlistan korrigeras och batterierna laddas. Att alla låtar inte satt som en smäck blev tydligt under spelningen, men det tillhör den vanliga ordningen enligt Per Gessle.

– Det är ju så att man testar låtlistan under de första spelningarna, för att se vad som fungerar och inte. Liveplattor spelar man ju till exempel alltid in på de sista spelningarna. Men vi har så många låtar vi skulle vilja göra, just nu har vi mest tafsat på materialet.