Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gibrish släpper ny singel – så låter den

Sundsvallsbandet Gibrish släpper på tisdagen sin andra singel från albumet Gangstertango. Låten heter "Gud varsågod!" och beskrivs som svenskamericana med rötterna i den norrländska skogen.

I september släppte Gibrish sitt andra album Gangstertango, som fick högt betyg på ST.nu. Recensent Tommy Ehlin beskrev albumet som lekfullt och mångsidigt med en blandning av visa och "zigenarpunk".

Nu släpps låten "Gud varsågod!" som andra singel. Här bjuds det både på dobro, dragspel och en stämningsfull historia från gatan, som bandet uttrycker det.

Lyssna på den här.

Låten handlar om en mytomspunnen person kallad Marabo, som vandrade på Sundsvalls gator på 1970- och 1980-talet. På singeln finns även ett andra spår, "Hund och harmonika", som enligt bandet är improviserad musik mellan människa och djur.

Den första singeln, "Håll dig borta från vin", från Gangstertango släpptes i slutet av augusti.

Gibrish består av Christer Suneson på sång, theremin, klockspel med mera, Daniel Höglund på gitarr, Niklas Karlsson på gitarr, Klas Ullerstam på dragspel, tramporgel och keyboard, Olle Melkerhed på bas och Erik Gunnarsson på trummor och slagverk.