Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF bryter med Hammarstedt: "Det här har varit ett riktigt pissår för mig"

I juli anlände han.
I november lämnar han.
Robert Hammarstedts tid i GIF blev tuff och kort.
– Men jag ångar mig inte, även om det blev som det blev, säger mittbacken.

Annons

Det blev inga allsvenska minuter, det blev en hjärnskakning och speltid i U21.

Sundsvallssonen hämtades från Östersund som backup när Robert Lundström flyttade till Norge och Vålerengen, hittade aldrig riktigt rätt i GIF Sundsvall.

– Jag hade lite svårt att anpassa mig, men jag kom liksom aldrig in i det och det svårt när man inte får någon speltid, säger Hammarstedt.

Ändå ångrar han sig inte, även om 27-åringen hade andra alternativ.

– Absolut inte. Jag är från Sundsvall och därför ville jag någon gång under karriären spela i Giffarna om chansen dök upp, men nu blev det som det blev.

– Det var inte optimalt och det här har varit ett riktigt pissår för mig, men jag känner att jag har blivit starkare mentalt.

Karriären går vidare och den förre lagkaptenen i Östersunds FK vill spela så högt upp som det bara är möjligt.

Och han har en stark tro på sig själv.

– Jag kommer att fortsätta köra. Jag vet att jag har de kvalitéer som krävs för att spela på elitfotboll och nu känner jag mig dessutom fräsch i kroppen.

Har du något konkret att ta ställning till redan nu?

– Nej, men det är ganska tidigt än och dessutom har det nyligen kommit ut att det inte blir någon fortsättning med Giffarna.

Hammarstedt är inte den ende som får lämna klubben.

Under fredagen blev det även officiellt att GIF och forwarden Leo Englund går skiljda vägar – Englund som på sina 14 allsvenska matcher gjorde ett mål för klubben.

Något som han själv gick ut och sa tidigare i veckan.

– De har fyra anfallare under kontrakt redan, och man brukar ju inte ha fem, säger västerbottningen.

– Det känns ändå ganska okej med mig. Jag har trivts bra och känner att jag utvecklats som spelare under de här två åren. Under fjolåret hade jag tyvärr mycket skador, i år har det gått framåt men jag tycker att jag borde fått spela mer, säger han.