Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF drog lärdom av förlusten

Förra säsongen inleddes med en 0–3-förlust mot Jönköpings Södra.
GIF Sundsvall drog lärdom av den matchen och är redo för årets premiärrepris.
– Vi har pratat igenom det, säger tränaren Joel Cedergren.

Annons

Precis som i fjol så inleder GIF Sundsvall Superettan med hemmamatch mot Jönköpings Södra. Förra säsongen slutade premiären med en 0–3-förlust, ett resultat som GIF vill undvika i dag då laget har chansen att ta en revansch.

– Jag tror inte att just det spelar så stor roll, däremot har vi pratat igenom det som hände då. Efter premiären förra året pratade vi om vad vi hade för förväntningar när vi gick in i säsongen, och det visade sig att vi blev lite tagna på sängen, säger tränaren Joel Cedergren och fortsätter:

– I år har vi gått igenom de bitarna, det gjorde vi inte på ett lika tydligt sätt förra året.

Nu är GIF Sundsvall redo för en ny säsong i Superettan.

– Vi har haft en ganska lång period med mycket skador, men de sista två veckorna har vi fått tillbaka i stort sett alla och det har varit bra för oss, säger Joel Cedergren.

GIF-tränaren som tycker att lagets prestationer varierat under försäsongen.

– Vi hade velat skapa fler målchanser bland annat, men det var ett steg framåt mot Brage i genrepet, säger Joel Cedergren inför dagens premiär.