Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF följer Västeråsback

GIF Sundsvall vill ha in ytterligare en försvarsspelare inför Allsvenskan.

Enligt uppgifter till ST-sport följer man Västerås U-landslagsmeriterade mittback Marcus Danielsson, 22 år.

– Han har jättefina kvaliteter och framför allt bra speed, säger GIF:s manager Sören Åkeby.

GIF Sundsvall jobbar vidare med att förstärka truppen och organisationen kring den. ST-sport har berättat att Roger Franzén är på väg in som assisterande tränare.

På spelarfronten har Bragemittfältaren Robbin Sellin varit på besök. Och Kevin Walker räknar med att ge ett besked till GIF Sundsvall nu i veckan.

I dagsläget består truppen av 17 spelare.

– Vi vill ha 20+2 så några till ska in, säger Sören Åkeby.

– Vi är i behov av en mittback, en balansspelare på mitten och någon offensiv spelare till.

Mittbacken kan bli Västerås Marcus Danielsson som gjorde åtta mål, tre på straff, på 30 matcher den här säsongen för VSK. Något som har fått såväl Mjällby som Gefle och, enligt uppgifter till ST-sport, GIF Sundsvall att följa mittbacken.

– En jätteduktig spelare med jättefina kvaliteter, framför allt har han bra speed och har gjort mycket mål. Som Brink i fjol. En intressant fotbollsspelare, säger Sören Åkeby.

192 centimeter långe Marcus Danielsson har dock två år kvar på kontraktet med Västerås som trillade ur Superettan i år.

– Det finns klubbar högre upp i seriesystemen som har hört av sig till oss, men så länge inget händer så spelar han vidare med oss, säger VSK:s sportchef Haci Aslan.

Innan Marcus Danielsson kom till Västerås 2010 tillhörde han Helsingborgs tipselitlag. Han har även gjort fem U-landskamper.