Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF-forwarden om den obefintliga speltiden: "Känns åt helvete att inte ha fått en minut"

Han är den pålitlige målskytten som går i väntans tider. Johan Eklund har fortfarande inte fått en endaste chans i Allsvenskan 2016. – Det känns åt helvete att inte ha fått en minut, jag tycker att jag är för bra för att inte få chansen.

40 mål, 15 målpassningar och 95 matcher under de fyra första säsongerna i GIF Sundsvall har förvandlats till ingenting 2016. Siffran 0 återfinns i alla tänkbara kolumner.

– Det har inte blivit ett skit. Jag var borta i de tre första matcherna och då får man köpa att man inte får spela, men mot Kalmar och Hammarby har det varit sådana typer av matcher att jag trodde att man skulle gå för seger. I de två sista trodde jag att jag skulle få chansen. Spelar jag brukar jag leverera, säger Eklund.

GIF-forwarden passar ändå på att hylla lagets inledning på Allsvenskan.

– Det har varit en bra start för oss, segern mot Malmö betydde mycket, vi fick en boost och vi har inget att be om ursäkt för. Att laget går bra är alltid viktigast, men man vill ju vara med och bidra.

Har du pratat med tränarna om din situation?

– Nej, än så länge har jag inte gjort det, men det kanske börjar vara dags.

Johan Eklunds kontrakt med GIF Sundsvall sträcker sig säsongen ut och några direkta tankar på vad som ska hända sedan har han inte.

– När man håller på på den här nivån vill man spela fotboll, inte minst i min ålder. Men just nu fokuserar jag på nästa träning, nästa match. Sedan får man se, vi kanske sätter oss ned efter halva serien. Om man får höra att man inte får någon speltid oavsett vad får man ta det därifrån.

Men du känner kampviljan att ta dig tillbaka?

– Ja, absolut. Annars hade jag slutat spela. Jag vet att jag kan tillföra, jag tycker att det är slöseri med resurser. Även om vi har ändrat vårt spel så har jag egenskaper som kommer på sin plats. Så länge jag tycker att det är kul ser jag ingen slutpunkt, säger Eklund som fyller 32 i slutet på maj.

I Superettan har Johan Eklund visat sig vara en sylvass målskytt. 31 mål på två säsonger imponerar.

Var steget från Superettan till Allsvenskan extra stort för dig?

– Nja, så skulle jag inte vilja säga. I Superettan hade jag en lite annan roll, mina egenskaper utnyttjades annorlunda.

GIF Sundsvall har startat varje match med Pa Dibba och Stefan Silva på topp.

In har Shpetim Hasani kommit. I varje match.

Men Johan Eklund har fortfarande inte fått något förtroende.

Och kamplusten har han intakt. Han vill tillbaka, Johan Eklund vill spela.

– Det är inte min stil att lägga mig ned och tycka synd om mig själv.

Eklunds facit i GIF Sundsvall Allsvenskan 2012: 5 mål och 2 assist på 26 matcher (20 från start, 10 inhopp, utbytt 3 gånger), 1 varning, 1 utvisning.Superettan 2013: 15 mål och 5 assist på 30 matcher (30 från start, utbytt 3 gånger), 1 varning.Superettan 2014: 16 mål och 5 assist på 28 matcher (27 från start, 1 inhopp, utbytt 0 gånger), 2 varningar.Allsvenskan 2015: 4 mål och 3 assist på 24 matcher (18 från start, 6 inhopp, utbytt 7 gånger, 2 varningar.Allsvenskan 2016: 0 spelade minuter efter sju spelade omgångar.Totalt: 40 mål och 15 assist på 108 matcher (95 från start, 17 inhopp, utbytt 13 gånger), 6 varningar, 1 utvisning.