Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF har ögonen på Wikström

Elfsborg skänker bort mittbacken Anders Wikström – utan förbehåll. Och det finns intresse från GIF Sundsvall.

– Det klart att det är ett namn som vi tar upp till diskussion när han dyker upp så här, säger tränare Sören Åkeby.

Inför den gångna säsongen valde Elfsborgs tränare att låna ut mittbacken Anders Wikström till Norrköping. Det blev något av en nystart för Wikström som spelade 28 matcher från start.

Men nu satsar Norrköpings manager Janne Andersson på att skola om egna produkten Marcus Falk Olander till mittback – och då finns det ingen plats för Anders Wikström längre, i alla fall inte i startelvan.

Men det gör det inte hos Elfsborg heller.

– De har sagt att jag inte ingår i startelvaplanerna, men jag har ju fortfarande kontrakt med Elfsborg och hittar jag inget annat så blir jag naturligtvis kvar där, säger Anders Wikström.

Tidigare har Elfsborg uppgett att klubben ville ha 800 000 kronor för att lösa Wikström från kontraktet som gäller säsongen ut, men nu är Wikström gratis.

– De är schyssta och låter mig gå utan pengar för at jag lättare ska hitta en annan klubb, säger Wikström.

En skotsk klubb har visat intresse för mittbacken, men igår stängde det internationella transferfönstret. Anders Wikström siktar istället in sig på spel i Allsvenskan och fler klubbar har visat intresse.

– Det handlar om tre olika klubbar än så länge, med ett par är det relativt löst, men från en allsvensk klubb har jag fått ett konkret förslag.

Enligt uppgift är en av klubbarna Örebro och Gävle lär också vara intresserade. Anders Wikström har Brynäs IF som moderklubb och innan han gick till Elfsborg 2009 gjorde han fem säsonger i rad i Gefle IF. Precis som Wikström har också hans fru rätterna i Gävle.

– Jag kommenterar inga klubbar förrän något är klart, men det handlar mycket om vad som blir bäst för familjen, säger Wikström.

Giffarna håller koll på Wikström.

– Det klart att det är ett namn som vi tar upp till diskussion när han dyker upp så här, säger tränare Åkeby.

Hur ser du på honom?

– Han har väl inte riktigt haft tryggheten, men det var väl inte för inte som han blev värvad till Elfsborg, han har fart och kan vara ett alternativ för oss.

Hur går det med mittbackar?

– Vi har några namn som vi diskuterar och samtidigt ska vi titta lite mer på Vinicius, han blir kvar hos oss ytterligare en vecka.

Anders Wikström utesluter inga allsvenska lag – inte spel i GIF heller.

– Ja, om de visar intresse. Jag är öppen för förslag. Stämmer det bra för både mig och familjen kan det gå fort, då kan det vara klart på en dag.