Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF-kaptenen efter nya straffen: "Tar på mig det"

Förlusten mot IFK Norrköping följdes upp med 1–3 hemma mot Elfsborg.
GIF Sundsvall har nu två raka förluster och sex insläppta mål på två matcher.
Lagkaptenen Tommy Naurin har samtidigt dragit på sig dubbla straffar.
– Jag tar på mig den på mitt konto, säger Naurin.

LÄS OCKSÅ: Besvikelsen i GIF Sundsvall efter förlusten

Trots en bra start och ledning i paus efter mål av Pa Dibba tappade GIF Sundsvall matchen och blev utan poäng hemma mot Elfsborg.

Först satte Viktor Prodell 1–1 efter ett inlägg, och sedan dundrade samme Prodell upp 1–2 i nättaket från nära håll i 78:e minuten.

När hemmalaget sedan jagade en kvittering drog Tommy Naurin för andra matchen i rad på sig en straff då han rev ned en framstormande Viktor Claesson.

– Vi jagar mål och de får en straff när jag kommer lite sent ut. Jag hamnar på mellanhand, tyvärr, säger Naurin.

SE OCKSÅ: Anfallaren om förlusten: "Därför vi förlorar"

Senast mot Norrköping var det Emir Kujovic som fick straff i kamp med Naurin.

– Han (Claesson) slår bort den precis framför händerna, men samtidigt är ju det enda han vill ha en straff. Om jag klappar hans skosnöre så ramlar han, det handlar om hur jag agerar. I förra matchen ser jag ut att vara hur tung som helst mot Emir, ändå känner jag knappt att jag rör honom. Det blir så, de förstärker, och jag måste vara beredd på det, säger Naurin.

GIF-kaptenen fortsätter:

– Det är så hårfint, om jag touchar bollen är det inte straff. Men jag tar på mig det på mitt konto.

Förlusten blev ett faktum och GIF har nu två raka 1–3-förluster bakom sig.

– I båda matcherna har vi startat bra och det ska vi fortsätta trycka på. Vi har något bra på gång och tuffa perioder kommer alltid, det kanske är vår tuffa period nu. Men jag tycker inte vi skämmer ut oss utan vi står upp bra, säger Tommy Naurin.

– Man får stå upp när det blåser, nu blåser det lite och då får man göra det bästa av det. Vi kan inte sätta en krisstämpel när vi spelar bra i stora delar, och vi är i en process där vi vill utveckla vårt spel. Vi ska fortsätta jobba hårt och vi är på väg någonstans. Vi tror stenhårt på det här laget.

SE OCKSÅ: Joakim Nilsson om återkomsten: "Det var speciellt – och konstigt"