Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF-målvakten lånas ut till Powells klubb: "Det skal bli gøy å spille"

GIF Sundsvall fyller på sin trupp inför den allsvenska premiären.
Samtidigt lånas ett par talanger ut. Åt norr och väster.
Granit Buzuku blev klar för IFK Luleå under veckan och nu står det klart att målvakten Jonathan Malmberg flyttar till Norge.

– Det skal bli gøy å spille, säger Malmberg till Trønder-Avisa sedan det stod klart att han lånas ut till Magnus Powells klubb Levanger FK.

Malmberg tycker alltså, översatt till svenska, att det ska bli kul att få chansen att spela.

– Ett lån känns som en väldigt bra lösning, övergången skedde väldigt fort, fortsätter Malmberg som lånas ut till Levanger fram till sommarfönstret.

Lagets förstemålvakt Ola Rygg är skadad och missar säsongsstarten.

Malmberg kommer nu att konkurrera med Jacob Storevik om målvaktsplatsen till premiären mot Fredrikstad på söndag.

– Jag är mycket glad över att få Jonathan på plats. Nu har vi fått en målvakt med hög kvalitet de kommande tre månaderna, säger Magnus Powell.

För Malmbergs del är äventyret i Norge inte det första.

I höstas tränade han med Pontus Engbloms klubb Sandnes Ulf.

– Jag har aldrig varit en förstamålvakt och att få den här möjligheten i Levanger är perfekt för mig, säger Malmberg som gjorde sitt första träningspass med Levanger under onsdagskvällen.

– Nu gäller det för Jonathan och Jacob att prestera på träning, den som är bäst startar på söndag och just nu är det mycket öppet, säger Powell till Trønder-Avisa.

– Mitt personliga mål är att spela alla matcher fram till sommaren och hjälpa laget så mycket som möjligt, jag är i bra form och jag är redo, säger Malmberg.

Läs mer: GIF Sundsvall släpper Granit Buzuku – igen.