Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF-match pekas ut som uppgjord

GIF Sundsvall slog Syrianska efter att ett sent långskott från Daniel Sliper letat sig i mål.
Nu pekas matchen ut som uppgjord.
– Det är kriminellt, säger Federbets generalsekreterare Francesco Baranca till Sportbladet.

Syrianskas match mot Jönköpings Södra i Superettan är sedan tidigare föremål för en utredning efter att Svenska Fotbollförbundet fått tips om att matchen kan ha varit uppgjord.

Förbundet polisanmälde matchen – och nu pekas Syrianska åter ut för en misstänkt match.

Den här gången handlar det om mötet med GIF Sundsvall på måndagskvällen, en match som enligt Sportbladet visade upp ovanliga spelmönster. Oddsen på bortalaget ska ha rasat inför matchstart och anti matchfixing-organisationen Federbet varnade Sportbladet om att något var på gång före matchstart.

Matchen slutade som bekant med GIF-seger, detta efter att Daniel Sliper avgjort med ett distansskott i slutminuterna. Ett skott som inte såg otagbart ut.

– En otroligt uppgjord match. Någon har återigen tjänat stora pengar på Syrianska. Det är kriminellt, säger Federbets generalsekreterare Francesco Baranca till Sportbladet.

GIF:s målskytt Daniel Sliper märkte inte av några tecken på att matchen skulle ha varit uppgjord.

– Absolut inte. Jag värmde visserligen upp i andra halvlek men av det jag såg var det två lag som ville vinna. Jag tyckte de smällde på bra och såg inga tendenser till att de skulle lägga sig, säger Sliper.

– Jag blev lite chockad när jag fick frågan om det efteråt, men sa att det är inget vi är inblandade i. Det blev lite snack om det i laget när frågan kom upp, men alla tyckte att det kändes som en normal match.

Vad säger du om ditt mål?

– Jag tycker att han ska ta den givetvis, men det blir en konstig bollbana. Den fladdrar till lite och det är blött i gräset.

Enligt Francesco Baranca spelades det för minst tio gånger så stora belopp på Syrianska–GIF Sundsvall än på en vanlig match i Superettan.