Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF-mittbacken är klar för OS: "Det kan vara det största i min karriär"

Giffarnas Noah Sonko Sundberg är nu klar för OS i Rio. Han har varit aktuell under en längre tid, men nu står det klart att han kommer att representera den svenska OS-truppen. "Jag vet inte vad jag ska säga, det känns otroligt bra", säger han.

Hör förbundskaptenen Håkan Ericsons ord om Noah i klippet ovanför.

Under fredagsförmiddagen presenterade förbundskaptenen Håkan Ericson det svenska U21-landslagets OS–trupp i Rio i augusti. Giffarnas Noah Sonko Sundberg är nu med i truppen och kommer att representera det svenska U21-landslaget.

– Det var något som jag hade hoppats på, det känns otroligt kul att representera Sverige i Rio, säger Noah Sonko Sundberg.

Läs också: Bekräftat: Noah Sonko Sundberg stannar i GIF Sundsvall

GIF Sundsvall lyckades i början av juli förlänga låneavtalet med Noah Sonko Sundberg. Nu när mittbacken är klar för OS innebär det att han kommer att missa träningar och matcher.

– Det är såklart ingenting som är bra att missa. Men jag kanske bara får den här chansen en gång i livet. Det här kan bli det största som hänt i min karriär, säger han.

Han har tränat med delar av OS-truppen, men ungefär hälften har han inte spelat med.

– Det blir roligt att träffa nya ansikten. Överlag är det en bra nivå på laget. Jag hoppas på att vi kan gå så långt som möjligt. För min egen del hoppas jag på att få spela så mycket som möjligt. Men det återstår att se beroende på hur jag presterar, säger han.

Läs även: GIF Sundsvalls OS-besked till Sonko Sundberg: "Blir han uttagen kommer han delta"

Vad har du fått för reaktioner från GIF Sundsvall?

– Det har varit positivt både från Urban och hela Sundsvall. Dem har hanterat det extremt bra, säger Noah Sonko Sundberg.

För Giffarnas sportchef Urban Hagblom är det en självklarhet att Sonko ska få delta i OS, eller om någon annan av deras spelare hade blivit uttagen.

– Det är fantastiskt roligt, det är en självklarhet för oss. Vara sig om en spelare hos oss blir uttagen till EM, VM eller OS så ska det få delta. Skillnaden i OS är att vi äger frågan. Vi tappar en bra spelare under en period och det är något som vi ska hantera, säger Urban Hagblom.

Truppen består av 18 spelare plus fyra reserver. OS-fotbollens spelschema sträcker sig från den 4:e till 20:e augusti med gruppspel: 4-10:e och slutspel: 13-20:e augusti. Sverige spelar sin första match den 5:e augusti.

Här är den svenska OS-truppen:

Målvakter: Tim Erlandsson, Andreas Linde.

Backar: Pa Konate, Adam Lundqvist, Alexander Milosevic, Joakim Nilsson, Noah Sonko Sundberg, Sebastian Starke Hedlund.

Mittfältare: Jacub Une Larsson, Astrit Ajdarevic, Alexander Fransson, Abdulrahman Khalili, Robin Quaison, Ken Sema, Simon Tibbling.

Anfallare: Mikael Ishak, Jordan Larsson, Muamer Tankovic.

Reserver: Jesper Johansson, Alexander Leksell, Ali Suljic, Adnan Maric.