Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF-mittfältaren lämnar – för spel med Dubai

Det blev ingen fortsättning i GIF Sundsvall för Adam Chennoufi.
I stället väntar ett nytt fotbollsäventyr i Förenade Arabemiraten med Dubai SC.
Mittfältaren har skrivit ett kontrakt över fyra månader – med riktigt bra betalt.
– Det är mycket, mycket bättre än i Sverige, säger han.

Mittfältaren Adam Chennoufi och GIF Sundsvall gick skilda vägar efter den senaste säsongen.

Läs mer: Mittfältaren om GIF: "Just nu är det inget konkret alternativ"

Nu har Chennoufi gjort klart med en ny klubb. Det handlar om ett riktigt fotbollsäventyr då han är klar för spel med Dubai SC i andraligan i Förenade Arabemiraten.

Kontraktet är skrivet på fyra månader.

– Det är riktigt kul. Först provspelade jag i Oman med en klubb som var intresserad. Men det var inte optimalt runt omkring, det var typ en öken och en fotbollsförening, säger Chennoufi.

I stället åkte han vidare till Dubai.

– Jag har alltid varit bra provspel, och de fastnade för mig. Sedan gick det jäkligt fort, säger mittfältaren som skrev på för fyra välbetalda månader.

– Det är bra betalt, det är ju framför allt därför jag flyttar hit. Sedan är det kul att bo i Dubai, och klubben är proffsig. Nu har jag en chaufför som kör omkring mig och arenan och anläggningen är av bra klass. De har allt på plats, säger han.

Hur mycket skiljer sig lönen mot i Sverige?

– Om jag jämför med Sverige är det mycket, mycket bättre. Det går inte att jämföra.

Redan på fredag kan ex-giffaren debutera i ligan.

– Helt plötsligt var jag på stranden och körde extraträning för att komma i matchform, det har gått väldigt fort. De vill gå upp i högstaligan och jag ska försöka hjälpa dom dit. Efter säsongen får vi se vad som händer, säger Adam Chennoufi.