Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF:s nyförvärv debuterar mot Tromsö: "Känns jätteroligt"

På torsdagen åker GIF Sundsvall till Grimsta IP i Stockholm för att möta Tippeligalaget Tromsö. Och man gör det med en debutant i startelvan. Kristinn Steindórsson känner sig återhämtad och gör en halvlek som yttermittfältare.
ST direktsänder matchen på webben med start 14.30.

Försäsongen har resultatmässigt inletts på ett strålande sätt för GIF Sundsvall, efter 2–1 mot Brommapojkarna och 1–0 mot Levanger. Sett till spelet finns det en del att slipa på, vilket onsdagens träning vittnade om.

– Det är alltid bra för känslan att vinna matcher, men samtidigt har det varit mot lite svagare motstånd och vi fokuserar inte så mycket på det. På träningarna har det handlat mycket om positionsspel, och vi jobbar även en del med riktning, var vi vill spela bollen, samt avslutsfasen vid inlägg, säger tränare Joel Cedergren.

Vad vet du om Tromsö?

– Jag har inte så bra koll på dem. Men det är ett Tippeligalag så det blir en nivå upp och säkert en tuff match.

Direktsändning: Här ser du matchen mot Tromsö med start 14.30

I startelvan är Lars Krogh Gerson tillbaka på mitten – och för isländske nyförvärvet Kristinn Steindórsson blir det första matchen med nya laget.

– Ja, det blir debut och det känns jätteroligt. Det har känts bättre för varje träning, men mot Levanger vilade jag mest för att inte riskera något, säger han.

Så här långt trivs han bra i GIF.

– Det är bra grabbar och det har varit lätt att komma in i truppen, säger han.

Läs också: Intresset större än på länge – GIF Sundsvall går mot rekordförsäljning

■■ ■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om GIF Sundsvall, Timrå IK eller Sundsvall Hockey. Ladda ner ST:s nya app till Iphone eller Android.