Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF:s ordförande efter förskingringen: "Sakta men säkert tillfrisknar patienten"

I vår livesändning från GIF Sundsvalls första träning för året kunde klubbens ordförande Johan Nikula lämna senaste nytt i utredningen kring förskingringen.
– Det är lustigt att du frågar. I bilen på vägen hit blev jag uppringd av polisen, sa Nikula i direktsändning.

Han berättade då, i direktsändningen till Sportens Fredrik Lindahl, att han på väg till träningen fick reda på att åklagare gett direktiv till ytterligare polisutredningar.

– Jag måste säga att polis- och åklagarmyndigheter håller ett rejält högt tempo i det här och det glädjer oss. Det här är något vi vill lägga bakom oss, säger Nikula.

Hur lång tid utredningen kan tänkas ta vågar inte Nikula säga. Men han tror att det kommer att dröja några månader. Han tror att det kommer vara svårt att få tillbaka pengarna, sett till hur det sett ut i liknande fall.

Nikula menar ändå att den ekonomiska trenden för klubben är god.

– Vi dras med vårt negativa egna kapital, men vi har mindre negativt kapital än vi hade vid förra årsskiftet. Vi har sagt till styrelsen att vi måste beta av resten under året vi står i nu. Sakta men säkert tillfrisknar patienten.