Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF Sundsvall blir 13:e lag i Allsvenskan 2016 – målsättningen misslyckades: "Det handlade om att slippa kval"

Målsättningen var en tiondeplats.
Efter förlusten mot Kalmar står det klart att GIF Sundsvall blir 13:e lag i den allsvenska tabellen 2016.
– Situationen blev en annan på slutet, det handlade om att slippa kval, säger GIF-tränaren Joel Cedergren.

Efter söndagsmatchen hade GIF Sundsvall fyra poäng upp till Jönköpings Södra och fyra ned till Helsingborg, som vann mot Falkenberg samma kväll.

Läs mer: Mittbacken kritisk efter GIF Sundsvalls förlust mot Kalmar: "Absolut inte okej"

Med en omgång kvar att spela för Giffarna är därmed tabellpositionen cementerad.

Det blir en 13:e plats oavsett resultat mot Djurgården på Norrporten Arena nästa söndag.

– Resultatmålsättningen var en 10:eplats inför året och det har vi inte lyckats med, på det sättet är vi inte nöjda med det, säger Joel Cedergren och fortsätter:

– Men de sista sex, sju omgångarna handlade det inte om det längre. Därför är jag nöjd utifrån förutsättningar, säger han.

GIF-tränaren syftar på att streckstriden blev påtaglig och kvalplatsen var nära. Det fick GIF Sundsvall att fokusera mer på att behålla avståndet till lagen nedanför än något annat.

– Vi nämnde det längs vägen, det blev så givet på slutet som det såg ut. Vi pratade om det i gruppen också här mot slutet, säger Cedergren.

Spelartruppen diskuterade även andra typer av interna målsättningar inför säsongen, detaljer som inte kommunicerades utåt.

– Det handlade mer om hur vi uppträder och vilket beteende vi har tillsammans. Jag vill inte gå in i detalj på det, men det kan handla om kroppsspråk och sådant, säger Joel Cedergren.

GIF Sundsvall kom inte upp i den nivå som laget hade hoppats på mot Kalmar och efter 0–2-förlusten så konstaterar Joel Cedergren att det faktum att kontraktet redan var klart kan ha spelat in.

– Så kan det vara. Det var dessutom nyligen match och då är det en utmaning att hämta igen sig på så här kort tid. Man kan också fundera på hur vi lyckades ladda om mentalt efter att ha fått veta att vi klarat oss kvar i serien.

Nu är det bara en match kvar, hur känns det?

– Det är bra det, det är dags att serien tar slut tycker jag. Nu ska vi samla oss och göra en bra träningsvecka och se till att ladda och göra en bra sista match hemma, säger GIF-tränaren.

Läs mer: Här är betygen efter GIF Sundsvalls förlustmatch mot Kalmar