Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF Sundsvall distriktsmästare efter 5–0-seger

Tre mål i den första halvleken säkrade segern för GIF Sundsvall mot Selånger.
En seger som innebar att de kan kora sig Medelpads bästa lag.
– Det känns bra. Vi dödade matchen i första, säger lagkaptenen Daniel Sliper.

GIF Sundsvall var favoriter på förhand att ta hem DM-finalen mot division II-laget Selånger, men det var just Selånger som skapade matchens första farliga målchans.

Det när Oliver Widahls skott i straffområdet täcktes till en hörna som Lloyd Saxton i GIF-målet sedan gjorde en fin räddning på sex minuter in i matchen.

Bara minuter senare var det nära igen för Selånger, men den här gången var det en Sundsvallsback som rensade på mållinjen.

Läs mer: Anfallaren är GIF:s senaste landslagsspelare

Desto bättre skärpa hade då GIF Sundsvall när de attackerade mot Marcus Krutzén i Selångers mål, som fick kapitulera efter 18 minuter. Det när lagkaptenen Sliper säkert avslutade ett inspel från vänsterkanten.

Sedan rullade det på för GIF och drygt tio minuter efter Slipers mål nådde Leo Englund högst på ett inlägg från Filip Tägtström.

Bara minuten senare var Peter Wilson påpassligt framme och kunde lägga in 3–0 efter en retur.

– Det betyder mycket att få hål på dem tidigt. Vi dödade matchen i första halvleken, säger Daniel Sliper.

Fyra minuter in i den andra halvleken var det nära igen att Selånger kunde spräcka Lloyd Saxtons nolla, men det blev inte bättre än att anfallaren Daniel Andersson prickade stolpen bakom Saxton.

Om Selånger hade lite hopp inför matchens 45 sista minuter släcktes det helt när Granit Buzuku skickade in 4–0 sju minuter in i andra halvleken.

Läs mer: GIF-forwarden om 2015

Högermittfältaren Buzuku nöjde sig inte med ett mål utan såg även till att fastställa slutresultatet till 5–0 när han gjorde sitt andra för kvällen.

GIF hade sedan ytterligare lägen för att utöka målskörden, utan att lyckas.

– Vi borde ha gjort fler mål i andra halvlek, säger Sliper.

Sliper som är tillbaka på planen igen efter skadebekymmer.

– Det kändes skitbra. Jag fick göra mål och var delaktig i spelet. Jag spelade 45 minuter förra veckan och 75 nu. Jag är redo för 90 minuter nu. Skadan är helt läkt, jag hade bra tajming och kunde springa bra. Nu vill jag vara med i de sista matcherna kontinuerligt, säger han.

Läs mer: Selångeranfallaren tränar med allsvenskt lag

Tränaren Mikael Bengtsson var både nöjd och missnöjd med insatsen.

– Det var väl en blandad prestation från vår sida. Stundtals var det bra och stundtals mindre bra. Jag hade velat se en jämnare nivå, säger han och fortsätter:

– Vi startade med åtta spelare som varit i Tipselit och avslutar med nio. Det tycker jag är ett kvitto på att vi har bra utbildning.