Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF Sundsvall föll i försäsongens prestigederby: "De får göra för enkla mål"

Försäsong och prestigematch mot de allsvenska nykomlingarna Östersund.
Resultatet? 1–2 och en lite sur förlust för GIF Sundsvall.
De kollektiva kommentarerna efteråt?
– De får göra för enkla mål.

Matchminut 12. Gabriel Somi slår ett väl avvägt inlägg till Östersunds kapten Alex Dyer som ohotat och elegant knoppar in 0–1. TV: Se inlägget och nicken här.

Matchminut 28. Samman Goddos dribblar sig genom och förbi en hel klase med GIF-spelare och stötte in 0–2. Ett drömmål. TV: Se dribblingarna och målet här.

– Jag tror jag dribblade bort tre-fyra man. När jag plötsligt kom förbi sista gubben tänkte jag – nu fäller de mig. Men inget hände och jag kunde bara rusa vidare med boll och allt och slå den förbi målvakten, säger Östersunds nyförvärv från Syrianska.

– 1–0 känns enkelt, jag har inte sett det efteråt. Och 2–0 är alldeles för lätt, ingen ska få dribbla sig förbi på det sättet. Det är för enkelt, säger tränare Joel Cedergren.

Mittbacken Robin Tranberg är inne på samma linje.

– Första målet vill jag se igen innan jag uttalar mig, det är tänkbart att jag skulle ha varit närmare. Men på 2–0 måste någon smälla på, någon måste stoppa honom. Det var inte godkänt.

– De är effektiva när de får sina två chanser, det blir en helt annan match då, de behöver inte gå framåt så mycket, säger Pa Dibba.

Efter kapten Dyers inledningsmål tog GIF Sundsvall över och skapade en hel del vassa chanser. Några tack vare eget, finurligt spel, några var bjudningar från gästerna.

Men Goddos konstverk satte käppar i GIF Sundsvalls hjul.

– Förutom målen skapar de inte så mycket, men vid målen blir vi lite passiva, blir stillastående och tittar. De kliver upp i sin defensiv och vi har möjligheter att spela in oss bakom dem, men vi kommer genom för sällan, säger Cedergren.

Hur noga kommer ni att analysera baklängesmålen?

– Vi granskar allt noga.

AIK väntar på bortaplan i den allsvenska premiären den 3 april.

– Vi är redo och det ska bli kul, säger Joel Cedergren.

Pa Dibba ser fram emot besöket på Friends Arena.

– Vi känner att det är dags, att det ska bli riktigt bra. Det är bara att ladda de sista veckorna, säger han.

Robin Tranberg huserade, i numera vanlig ordning, med Marcus Danielson i mittförsvaret. Danielson som för övrigt med elegans klackade in Giffarnas reducering strax före paus. TV: Se klackmålet här.

Nyförvärvet från Varberg var delvis nöjd med matchen.

– Vi spelar lite för mycket i sidled och är lite fega i uppspelen. Vi måste våga mer, helt klart, säger han.

När GIF klev upp i banan och började gå på djupet i stället för på bredden skapades ett flertal chanser.

Men skärpan var allt annat än hundraprocentig.

GIF Sundsvall möter VPS Vasa i genrepet lördag 26 mars.

Premiären spelas på Friends Arena söndag 3 april.