Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF Sundsvall föll mot IFK Göteborg – så betygsätts spelarna

GIF Sundsvall föll mot IFK Göteborg med 1–3.
GIF Sundsvalls mål gjordes av Johan Eklund.

Allsvenskan, omgång 28

GIF Sundsvall–IFK Göteborg

Mål: 0–1 (7) Jakob Ankersen, 0–2 (14) Jakob Ankersen, 1–2 (37) Johan Eklund, 1–3 (78) Elias Mar Omarsson.

Domare: Glenn Nyberg.

Publik: 4213

Matchen

Första halvleken:

Matchen började hungrigt från båda lagen.

Efter fem minuter hade GIF Sundsvall en chans när Wilson sköt över ribban. En situation som ger GIF sin första hörna i matchen.

En hörna som Marcus Danielsson nästan förvaltar när han får till en nick tätt tätt över.

Trots ett par bra GIF-chanser blir det gästande IFK Göteborg som tar ledningen efter en spelvändning. Hysén klackar fint, Noah Sonko Sundberg går in och försöker rensa, men ger istället Jakob Ankersen ett utmärkt läge och 0–1 efter sju minuters spel är ett faktum

I den åttonde minuten får GIF Sundsvall ännu en hörna som SIlva tar hand om. Danielsson är där med huvudet men nickar över – igen.

Hemmalaget fortsatte och sätta press och två minuter senare provar Smajl Suljevic ett skott. Målvakten John Alvbåge har däremot inga problem att ta hand om bollen.

I stället får IFK Göteborg återigen anledning att jubla när Jakob Ankersen gör ännu ett mål för kvällen och ger sitt Göteborg en tvåmålsledning. Göteborg verkade inte vilja nöja sig med det och tryckte på även fortsättningsvis. Då fick lagkaptenen Tommy Naurin stå för både en och två magiska räddningar för att rädda kvar sitt GIF i matchen.

Trots ett idogt jagande GIF Sundsvall fick laget inte riktigt ordning på målskyttet. Såväl Johan Eklund, som Peter Wilson och Stefan Silva var nära att reducera för GIF men fick inte någon fullträff.

Ett par minuter senare, i den 37 minuten, kommer dock en reducering signerad Johan Eklund. Målet kommer efter ett inkast från högerkanten.

Andra halvleken:

GIF Sundsvall fortsatte trycka på hårt i den andra halvleken.

I den 51 minuten är GIF Sundsvall nära att kvittera. Morsay får ett kanonläge efter att ha fått en pass från Stefan Silva. Morsay blir ensam med målvakten, men får en nervös förstatouch och bollen kommer för långt från kroppen. Något riktigt avslut kommer inte, utan målvakten John Alvbåge kan ta hand om bollen.

I den 61 matchminuten trycker GIF Sundsvall på ordentligt och har egentligen ett par chanser, när målvakten till slut skjutsar i väg bollen. Den landar dock på Smajls fot, som drämmer till. Skottet går en bit över ribban.

Fyra minuter senare får GIF ytterliggare ett läge när Eric Larsson skjuter från distans efter en hörna. Skottet går strax utanför den vänstra stolpen.

I den 67 minuten krigar Smajl Suljevic med bollen och får till en passning till Peter Wilson, som nickar – rakt i händerna på John Alvbåge. Smajl Suljevic fortsatte vara produktiv och försökte kort därpå med skott från långt håll. John Alvbåge räddar även det, även om bollen studsar ut och för en kort sekund är obevakad.

När matchuret precis passerat 70 minuter fick Naurin st å för ännu en superräddning i Sundsvallsmålet när IFK Göteborgs Sebastian Eriksson fick till ett näst intill felfritt skott.

I den 77 minuten ökade IGK Göteborg på sin ledning genom Elias Mar Omarsson. En situation där bortalaget får skjuta mot mål ett antal gånger utan att GIF-försvaret lyckas rensa undan bollen.

I den 89 minuten byttes Kristinn Steindórsson in. Och skapade ett läge direkt. Det var nära en reducering när Kristinn Steindórsson sköt på mål. Målvakten räddade dock även det skottet från GIF-fötterna.

Betygen

Tommy Naurin – 4

Eric Larsson – 5

Marcus Danielson – 2

Noah Sonko Sundberg – 2

Dennis Olsson – 3

Jonathan Morsay (ut 76) – 3

Smajl Suljevic (ut 83) – 3

Erik Granat (ut 89) – 4

Stefan Silva – 3

Johan Eklund – 3

Peter Wilson – 2

Övirga

Lloyd Saxton

Eric Björkander

Stefan Ålander

Mauricio Albornoz (in 83) – spelade för lite för att betygsättas

Kristinn Steindórsson ( in 89) – spelade för lite för att betygsättas

Robbin Sellin (in 76) – spelade för lite för att betygsättas

Joel Enarsson

Bäst på planen

Eric Larsson.

Emil Salomonsson i IFK Göteborg brukar dominera på sin högekant. Denna kväll överläglänstes han klart av Eric Larsson, som verkade ha hur mycket energi som helst.

Statistiken

Avslut: 15–9

Hörnor: 7–4

Frisparkar: 9–11

Offsides: 4–2

Gula kort: 0–0

Röda kort: 0–0

Nästa match

Söndag 30 oktober: Kalmar FF–GIF Sundsvall, 15.00.