Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF Sundsvall förstärker talangutvecklingen – Fredrik Carström ny tränare i tipselit

GIF Sundsvall förstärker på ledarsidan.
Den tidigare Sundsvallsspelaren Fredrik Carström är klar som assisterande tränare för klubbens U17-lag.

Fredrik Carström har tidigare spelat för Giffarna där han tidigt sågs som en stor talang. Utöver klubblaget var han även landslagsman i de svenska ungdomslandslagen.

Nu är han klar som assisterande tränare till Benny Matsson och GIF Sundsvalls U17-lag, meddelar klubben på sin hemsida.

Säsongen 2016 var han tränare för Svartviks IF där de stod för en stabil säsong som nykomlingar i division 3. Carström har även uppdrag som förbundskapten för Medelpads pojkar -03 och ansvarig instruktör på NIU.

– Vi är oerhört glada och stolta över att knutit Fredrik till klubben. Det är extra roligt när gamla stora spelare i klubben kommer tillbaka i ledarroller, det gäller både mer Benny Matsson och Fredrik Carström som sitter på fantastiskt spännande ledaregenskaper, säger sportchefen Urban Hagblom.

Han tillägger:

– Vi lägger en mycket spännande grund och vi har landslagsspelare i varje åldersgrupp, det var ett tag sedan eller jag tror att det aldrig har hänt. Något som gör oss unika norr om Bromma. Här i norr är vi den klart bästa talangutvecklingsmiljön som producerar elitspelare, men vi får sällan cred för det faktiskt, säger Hagblom.

En satsning som sportchefen hoppas ska ge fler allsvenska spelare från föreningen i framtiden.