Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF Sundsvall inleder mot AIK på bortaplan

GIF Sundsvall inleder 2016 års allsvenska på bortaplan mot AIK. Därefter väntar derby mot Gefle i hemmapremiären.

Annons

Under onsdagen lottades de första spelomgångarna inför nästa års allsvenska. GIF Sundsvall ställs mot AIK på bortaplan i premiären och får sedan ta emot Gefle IF i hemmapremiären, i början av april.

Allsvenskan kommer att inledas med spel under helgen 2–3 april och kommer att avslutas 5–6 november.

AIK, som hade ett hemmasnitt på 20 983 åskådare under årets säsong, var ett av lagen som bidrog till att årets allsvenska slog publikrekord. Nu hoppas Svensk elitfotboll att nästa års allsvenska ska bli lika populär.

– 2016 siktar vi på att åter slå nytt rekord och komma över 10 000 åskådare i snitt i Allsvenskan, säger Ola Rydén, liga- och evenemangsansvarig på Svensk elitfotboll.

Se spelprogrammet här.

Enligt den första spelordningen ligger samtliga matcher i varje omgång på samma datum. Vissa matcher kan få en annan speldag. Datumen för omgång 1–12 ska fastställas på spelordningsmöten innan jul.

Allsvenskan kommer att göra ett uppehåll i sex veckor, med start i slutet på maj, på grund av EM i Frankrike men kommer inte att ta uppehåll för OS i Rio senare samma sommar.

Läs mer: Polisen om förskingringen i GIF: "Det finns en misstänkt"

GIF Sundsvall polisanmäler förskingring – halv miljon kronor försvunna

Förre Halmstadspelaren om framtiden och intresset från GIF Sundsvall