Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF Sundsvall kallar till möte med sponsorer: "Den ekonomiska situationen är akut"

För tre veckor sedan kunde Sporten berätta att GIF Sundsvall kan komma att backa fem miljoner kronor efter årets säsong. Under fredagen kallar GIF Sundsvall till möte med sponsorer, medier och kommunala politiker med anledning av det allvarliga ekonomiska läget. Det skriver klubben i ett pressmeddelande.

"Den ekonomiska situationen i GIF Sundsvall är akut."

Så inleds den inbjudan till möte som skickats ut till bland annat sponsorer, medier och kommunala politiker.

Mötet kommer att hållas vid 07.30 på fredagen, och ämnar till att redogöra för situationen och för att se om klubben kan hitta lösningar för att trygga föreningens existens.

Under mötet kommer GIF Sundsvalls ordförande Johan Nikula att redogöra för det ekonomiska läget, berätta om förändringar som gjorts i organisationen samt vilka insatser som planeras framöver.

Lagkaptenen Tommy Naurin kommer också att delta vid mötet för att ge spelarnas syn på både den ekonomiska och sportsliga situationen, där GIF Sundsvall just nu ligger precis ovanför kvalstrecket.

Mötet väntas pågå cirka två timmar.

Läs också: Efter hårda ekonomiska smällen – GIF Sundsvalls supportrar startar Swishkampanj

För Plus-kunder: Chockbeskedet – GIF Sundsvall kan backa fem miljoner kronor: "Så allvarligt är läget"

För Plus-kunder: GIF Sundsvalls drag inför slutspurten – drar sig ur U21-serien: "Slåss för vår existens"