Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF Sundsvall: Konstgräsplanen i Nacksta är på gång

Annons

Med anledning av insändaren Hur går det med den utlovade konstgräsplanen i Nacksta?, ST 7/27.

I en insändare den 27 juli frågar sig signaturen Nackstabo hur det går med konstgräsplanen i Nacksta. Det är en bra och befogad fråga. Glädjande kan vi svara att den beräknas vara helt klar den 10 oktober i år.

Skribenten har också funderingar om hur arbetet har bedrivits. Då kan vi kort berätta att under 2016 genomfördes inget arbete och det har heller aldrig varit planen. Däremot skrevs det en del i media direkt efter beslutet om konstgräsplanen i Nacksta.

Planen beräknas att vara färdigställd den 10 oktober i år. 

I juli 2017 påbörjades förberedande markarbeten för färdigställande våren 2018.

På grund av den hårda vintern, men också på grund av dålig likviditet hos huvudfinansiären GIF Sundsvall och semestertider återupptas arbetet med konstgräsplanen den 13/8. Men planen beräknas att vara färdigställd den 10 oktober i år. 

Den anonyme skribenten bad också om en öppen redovisning av vad som är statligt och kommunalt finansierat. Statliga Boverket har beviljat 2,7 miljoner kronor till projektet, varav knappt 2 miljoner kronor utbetalats enligt Boverkets regelverk. Mitthem har beviljat GIF Sundsvall ett 5-årigt driftavtal om 300 000 kronor per år.

Dessutom har GIF Sundsvall beviljats bidrag (som ännu ej utbetalats utan som först betalas när konstgräsplanen är klar) från både Svenska Fotbollsförbundet på 400 000 kronor och från Kultur och Fritidsnämnden på 500 000 kronor.

Såväl Boverket, SvFF, Mitthem som Kultur & Fritid kräver och får av oss en ekonomisk redovisning om hur pengarna använts. 

Johan Nikula

GIF Sundsvall

Läs också:

Första spadtaget för Nackstas konstgräsplan – du kan bestämma vad den ska heta

[+] Konstgräsplanen i Nacksta försenas – igen:"Finns inga ekonomiska resurser"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel