Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF Sundsvall polisanmäler förskingring – halv miljon kronor försvunna

GIF Sundsvall misstänker att ungefär en halv miljon kronor har förskingrats från föreningen.
Under måndagen lämnade ordförande Johan Nikula in en polisanmälan.
– Det är jättetråkigt, säger han.

– De misstänkta oegentligheterna upptäcktes efter en intern revision. Det är intäkter från försäljning i arenan som saknas. Efter flera dagars arbete har klubben konstaterat att det rör sig om en brist på omkring 500 000 kronor och man misstänker att det kan ligga ett brott bakom det hela. I dagsläget finns ingen misstänkt person, skriver GIF Sundsvall i ett pressmeddelande.

GIF Sundsvalls ordförande Johan Nikula lämnade in en polisanmälan under måndagen.

– När vi upptäckte det här ville vi agera så fort som möjligt. Vi vill vara helt transparanta, det finns ett ansvar mot medlemmar, supportrar, sponsorer, spelare. Det är många som berörs av det här, säger han.

Kommer det att påverka GIF Sundsvall sportsligt?

– Det har jag inte ens hunnit fundera över ... men vi har inte dragit i någon handbroms i dagsläget. Det är snarare framtidssatsningar som vi kan tvingas skjuta upp. – Vi har pratat om att anställa en evenemangsansvarig och det kan vi tvingas vänta med.

Hur påverkar det föreningen som helhet?

– Vi klarar av det här, men det är verkligen ingenting vi behöver. Det kan innebära att vi får vänta ytterligare en tid med att jobba bort det negativa egna kapitalet, säger Nikula.

– Vi har två tydliga mål nu; att ha en ekonomi i balans och att spela i Allsvenskan även 2017.

Omkring en halv miljon kronor har försvunnit.

Ni säger i pressmeddelandet att ni inte har någon misstänkt – stämmer det?

– Jag kan inte säga mer, säger Nikula till ST.

Mer från pressmeddelandet:

– Efter ett sportsligt väldigt bra år så är detta förstås ledsamt för hela klubben och det skadar oss. Vi har ännu inte gjort någon bedömning av vilka eventuella konsekvenser detta kan medföra, men 2015 har varit ett år då ekonomin har varit ett särskilt fokuserat område så klubbens ekonomi visar på ett positivt resultat. Misstanken om brott har gjort att vi nu polisanmält saken, säger Johan Nikula.

Läs mer: Förre Halmstadsspelaren om intresset från GIF