Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF Sundsvall släpper Granit Buzuku – igen

GIF Sundsvall har gjort klart att mittfältaren Granit Buzuku går till IFK Luleå i division 1 på lån. Tanken är, enligt klubben, att han ska utvecklas till en – GIF-spelare.

Annons

22-åringen var utlånad till norska Egersunds IK, där han spelade sju matcher, under förra säsongen. Nu går han alltså till IFK Luleå dit han ankom redan under onsdagen.

Tanken med lånet är att Lyckselefödda Buzuku ska utvecklas till en allsvensk spelare som kan representera Sundsvall. Enligt ett pressmeddelande från GIF Sundsvall har han "en bit kvar innan han är på plats på Norrporten Arena" men de ser fram emot att följa hans utveckling.

"IFK Luleå har en liknande spelidé som GIF Sundsvall vilket gör att detta passar bra", säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom och fortsätter:

"Det är också mycket trevligt och bra att vi tillsammans i NEF gör allt för att utveckla fina fotbollsspelare i Norrland. Vi önskar Granit och IFK Luleå stort lycka till under säsongen 2016".

Buzuku själv uppger att det känns bra att vara i Luleå, inte minst för att få spela fler matcher, vilket han hoppas på att få göra där.

"Mina förhoppningar är att utvecklas och Luleå känns som ett spännande lag. Jag är taggad för den här säsongen", säger Buzuku.

Sporten har sökt GIF Sundsvall för en kommentar.