Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF Sundsvall tappade ledning – Jönköpings målkung ordnade oavgjort: "Ett ganska billigt mål"

Vårsäsongen slutade med ett kryss för GIF Sundsvall.
Nu väntar karriärens höjdpunkt för Rúnar Sigurjónsson.

Se mer: GIF-kaptenen om tunga halvleken i Jönköping: "Varmt, svettigt och krampaktigt"

När lagkamraterna ser fram emot en efterlängtad semester står Giffarnas mittfältsdynamo i stället inför sitt livs äventyr. 

Isländske Rúnar Sigurjónsson är med i den första historiska truppen för Island i ett mästerskap någonsin. 

– Självklart åker jag hellre till EM än tar semester, säger han efter 1–1 i Jönköping. 

I stället för en lång bussresa hem till Medelpad hoppar han av i Stockholm. På söndag möter han upp landslagskamraterna i Oslo och på onsdag väntar Danmark i en träningslandskamp. Sedan följer läger hemma på Island och avresa till Frankrike den 7:e juni.

På frågan om det möjligen var hans sista match för Giffarna är han fåordig. 

– Man vet aldrig. Jag har kontrakt. Det är allt jag kan säga för tillfället, skrattar han.

I det som var första allsvenska mötet mellan Jönköpings Södra och GIF Sundsvall genom alla tider delade lagen till slut på poängen. 

Sett över hela matchen var resultatet rättvist, men det var bortalaget som hade ledningen i större delen av matchen.

Läs mer: Här är betygen på GIF Sundsvall-spelarna efter matchen mot Jönköpings Södra

En frisparksfräckis gav Sundsvall ledningen redan i den sjunde matchminuten. Hemmalaget J-Södra ställde upp sitt försvar för att avvärja ett väntat inlägg mot bortre stolpen.

Då löpte Pa Dibba plötsligt den rakaste vägen mot mål – och istället för ett inlägg slogs passningen snabbt till honom. Den gambianske landslagsmannen fick på ett bra avslut som räddades av hemmalagets målvakt.

Returen gick däremot rakt ut till en helt ren Stefan Silva som drog till direkt med högern i nästan öppet mål. Hans fjärde fullträff för säsongen.

– I första halvlek hade vi bud på fler mål och skulle kanske avgjort. I andra halvlek sjönk vi lite lågt och släpper in ett ganska billigt mål.

Jönköpings skyttekung Pawel Cibicki kvitterade efter att ha fått högerbacken Eric Larssons rensning rätt på fötterna just utanför straffområdet i den 66:e matchminuten.

– Efter deras mål hade vi några bra omställningslägen. Fast 1–1 är nog ett rättvist resultat när man summerar matchen. Båda lagen var trötta i slutet och gav allt för en seger. Det blev lite ping-pong, säger Sigurjónsson.

Poängen i Småland innebar trots allt att GIF Sundsvall befäster sin placering på den övre halvan efter vårsäsongen. 

– Jag tycker att vi har gjort det bra. Vi har överraskat många och kanske till och med oss själva. Men det gäller att fortsätta prestera. Vi har inte lyckats med någonting än. 

Till sist, vem vinner EM?

– Vi siktar på att vinna alla matcher, säger Rúnar Sigurjónsson och fyrar av ett leende.

Fotnot: I Islands grupp spelar även Portugal, Österrike och Ungern. 

Se mer: Westlund: "Överraskande initiativlöst från Giffarnas sida"