Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF Sundsvall värvar mittfältare – har skrivit på flerårskontrakt

Han flyttar från västkusten till östkusten, från Varberg till GIF Sundsvall, från Superettan till Allsvenskan.
Robin Tranberg har skrivit på.
Mittfältaren som Giffarna ville värva redan inför förra säsongen.
– Det känns väldigt bra att få ta steget upp i Allsvenskan, säger 22-åringen.

Vi har tidigare berättat om GIF Sundsvalls intresse för mittfältaren och lagkaptenen i superettalaget Varbergs Bois.

LÄS MER: Han kan bli GIF Sundsvalls första nyförvärv

Giffarna försökte lösa Robin Tranberg från kontraktet förra vintern, men klubbarna kom aldrig överens.

– Det var att man inte accepterade budet där helt enkelt. Sundsvall är ju en ganska liten klubb och pengarna fanns inte, samtidigt som Varberg kanske krävde mycket. Det var inte mycket att göra, det är så fotbollen funkar. Jag pratade aldrig med Giffarna personligen då, min agent skötte den delen, men det är klart att det var smickrande redan då, säger Robin Tranberg.

När vi når honom har han nyss undertecknat treårskontraktet.

– Det blev klart för en timme sedan. Jag kommer att stanna här över natten innan jag åker hem igen i morgon, säger 22-åringen som kommer att flytta norrut på riktigt vid årsskiftet.

LÄS MER: GIF specialstuderade på Stora Valla

Han har länge haft som målsättning att spela i den högsta serien. Nu får han chansen.

– Nu siktar jag på att få speltid, jag vill spela så mycket som möjligt och göra så mycket jag kan för att hjälpa laget. Det är klart att det är stor konkurrens med bra spelare på alla positioner, men jag kommer att göra mitt för att få spela sedan får vi se om räcker. Det är full rulle som gäller, säger Tranberg.

GIF-ledningen vet vad de får. Förutom att klubben har studerat Tranberg i Varberg så har Roger Franzén haft honom som spelare i Hammarby.

– Och jag har haft Joel Cedergren i juniorlandslagen så det är klart att det känns bra. Jag vet hur de tänker och att de känner mig. Jag har stor tillit till dem, säger Tranberg.

Vad har de sagt till dig?

– De har sagt att de tycker det är kul att jag är här. De vet att jag är en allroundspelare, även om de ser mig som mittfältare. Om det behövs kan jag även konkurrera på andra positioner. Jag är en passningsspelare och det är som central mittfältare jag spelar helst, såklart.

Hur var den senaste säsongen i Varberg?

– Den har varit helt okej, sett över hela säsongen så var det klart godkänt, men jag känner att jag har mer att ge. Laget tog den bästa placeringen någonsin och mer poäng än någonsin. Sedan hade jag ändå velat göra ännu fler poäng och assist, ta ännu större ansvar och få bollen ännu mer på fötter. Men vi har inte varit det lag som hållit i bollen mest. Nu kommer jag till ett lag som spelar med mycket boll och det kommer att passa mig.

Tranberg gjorde tre mål och fyra målgivande passningar för tabellfemman i Superettan.

När kontraktet nu gick ut så fanns det intresseförfrågningar från flera håll. Men valet föll på GIF Sundsvall.

"Det känns glädjande att vi kommit överens med Robin om en framtid i GIF Sundsvall och han kommer bli en viktig pusselbit för oss inför Allsvenskan 2016. Robin är en väldigt allround spelare som vi kan nyttja på flera positioner och det ska bli spännande att följa hans utveckling", säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom i ett pressmeddelande.

GIF-tränaren Roger Franzén hade Tranberg som spelare redan i Hammarby.

"Robin har varit lagkapten under de två åren han har spelat i Varberg och är en duktig passningsspelare och mogen i sitt spel trots sin unga ålder. Det är mycket glädjande att han har valt GIF Sundsvall", säger GIF-tränaren Roger Franzén.