Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF Sundsvalls Joakim Nilsson om den oväntade landslagsdebuten

Debuten är avklarad.
GIF Sundsvalls mittback Joakim Nilsson fick chansen i den första matchen på januariturnén.
Som inhoppare. På en ovan position.
– Det kändes bra, men jag hade inte trott att jag skulle debutera i landslaget som vänsterback, säger han.

Efter en mållös första halvlek mot Estland gjorde Erik Hamrén en hel del byten. Men Jocke Nilsson satt kvar där han började, på bänken.

Men efter en skada på Djurgårdens Kerim Mrabti fick Nilsson sin chans.

– Det blev lite kaos när Kerim skadade sig. Först fick jag direktiv att jag skulle hoppa in som vänsterback och förberedde mig på det, när jag skulle hoppa in ändrade de sig och sade till mig att jag skulle spela mittback. När jag springer in på planen, redo som mittback frågar jag Hamrén var jag egentligen ska spela eftersom vi redan har två mittbackar skriker han vänsterback. Och så blev det.

– Det kändes bra den lilla tid jag spelade, det kändes bra att man inte spelat match på ett tag, men det var skitskoj, säger Joakim Nilsson.

Fotbollsmässigt bjöd inte mötet mellan Sverige och Estland på någon större briljans.

– Det var touchen och även fotbollskonditionen som saknades, säger förbundskapten Erik Hamrén till TV4 efter matchen.

På söndag väntar nästa landskamp på turnén. Då står Finland för motståndet. Och eventuellt får vi se Joakim Nilsson få fler minuter på planen, i en position han är mer van vid.

Läs mer: Mittbacken som är Sundsvalls osannolika OS-hopp.