Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF Sundsvalls nyförvärv köpt – inte utlånat: "Det är en tolkningsfråga"

Under tisdagen gick GIF Sundsvall ut med ett pressmeddelande om att klubben lånat Mauricio Albornoz från Åtvidaberg. Men Åtvidaberg hävdar att Albornoz är såld till GIF Sundsvall. "Det beror på hur man ser på det", säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

Den tidigare Åtvidabergspelaren Mauricio Albornoz är på plats i Sundsvall för spel med Giffarna. Men när nyheten släpptes under tisdagen presenterades han som ett lån av GIF Sundsvall. Åtvidaberg däremot uppger till Corren.se att han är såld.

– Så kan man också se det. Vi har övertagit hans avtal och kommit överens med Åtvidaberg. Hans kontrakt går ju ut, så för att det här skulle gå snabbt så tog vi över hans avtal. Men han är ju GIF Sundsvalls spelare under 2016. Sedan har vi hösten på oss att avgöra framtiden, säger Urban Hagblom.

Läs mer: Mauricio Albornoz klar för GIF Sundsvall: "En härlig karaktär"

Mauricio Albornoz blir nu en del av Giffarnas trupp under den resterande säsongen.

– Vi har kommit överens om en affär säsongen ut och sedan är han fri att gå var han vill. Det är inte så att vi har lånat honom. Men det är inga konstigheter, vi har en jättebra relation och har gjort en jättebra affär tillsammans med Åtvidaberg. Alla parter är jättenöjda sedan kan det vara en tolkningsfråga om hur man uttrycker sig, säger Urban Hagblom.

Men Giffarnas sportchef uttalar sig inte om hur mycket klubben betalat för Albornoz.

– Jag kan inte säga vilken summa det rör sig om. Vi har ett avtal mellan parterna och vi var överens om hur det skulle se ut. Men det är klart att det rör sig om en transfersumma som vi har investerat i Mauricio Albornoz för att han ska vara i Sundsvall under hösten, säger Urban Hagblom.