Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF Sundsvalls projekt Back2basics startar läxhjälp med Nacksta bibliotek

GIF Sundsvallsprojekt Back2basics startar läxhjälp tillsammans med Nacksta bibliotek.
Målet är att alla ska ha möjlighet oavsett resurser eller om man behöver extra stöd.
– Det känns som att allting är möjligt i Nacksta. Det finns så mycket goda krafter, säger Tomas Jonsson på Back2basics.

Tanken är att man ska kunna erbjuda barn och ungdomar en aktiv och positiv fritid, trots att man kanske saknar resurser eller behöver stöd i någon form.

– Vi vill att det ska finnas aktiviteter där man bor, något att göra som skapar social sammanhållning och en framtidstro. Vi vill ge de barn och ungdomar som bor i Nacksta bra förutsättningar i livet och där har idrotten väldigt mycket att ge – samtidigt som det är viktigt att det fungerar i skolan, säger Tomas Jonsson, som jobbar med GIF Sundsvalls projekt Back2Basics.

Ett av bibliotekens uppdrag är att jobba med integration och biblioteket är ofta en av de första platser man kommer i kontakt med när man är ny i Sverige. Läxhjälp med flerspråkig personal kan vara ett viktigt stöd för att skolarbetet ska fungera.

– Det är ett sätt att ge alla elever en jämlik skolgång. Alla ska ha möjlighet att få hjälp med sina läxor och träna på det svenska språket oavsett bakgrund och individuella förutsättningar, säger Lo Ek, integrationssamordnare på Sundsvalls stadsbibliotek.

På Nacksta bibliotek kommer man att erbjuda läxhjälp två gånger i veckan. Förutom hjälp med läxorna kommer barn och ungdomar i Nacksta också att kunna lyssna på sagor och berättelser.

– Många av våra spelare bor i Nacksta och många av dem har föräldrar från andra länder. Det kan vara utvecklande för dem att höra berättelser på svenska, säger Tomas Jonsson.

FLER NYHETER:

30 extra miljoner till äldreboenden 2018 – kommunen presenterade ny satsning

För Plus-kunder: Avtalet äntligen klart – Beijer får 49 miljoner kronor för att lämna Norra kajen i förtid

Ulvön har fått en ny lokalkändis – älgen Erika har till och med fått en öl uppkallad efter sig

För Plus-kunder: Kraftigt oväder över länet – här blåste det värst och regnade mest: "Det är en hel del"

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.