Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF Sundsvalls sportchef bekräftar – klubbarna är överens om Joakim Nilsson

Joakim Nilsson kommer allt närmare en övergång till Elfsborg.
Nu bekräftar GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom att klubbarna är överens om en övergångssumma.
Enligt Expressen är Nilsson även överens med Elfsborg om det personliga avtalet.
– Jag känner till intresset, men ingenting är klart, säger mittbacken själv.

På fredagsmorgonen rapporterade Expressen att Joakim Nilsson är överens med Elfsborg om ett kontrakt och att han ska genomgå en läkarundersökning innan han presenteras som Elfsborgsspelare under helgen.

Läs mer: Överens med Elfsborg – Joakim Nilsson lämnar GIF

Nu bekräftar GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom för ST-sporten att klubbarna är överens om en övergångssumma.

– GIF Sundsvall och Elfsborg är överens om förutsättningarna. Det som återstår är Joakims personliga del med Elfsborg. Men om han väljer Elfsborg så är vi och dem överens om förutsättningarna, säger Hagblom.

Det har rapporterats om en övergångssumma på fem miljoner kronor?

– Det kommenterar jag inte, det är mellan IF Elfsborg och GIF Sundsvall. Men eftersom vi är överens så är båda parter nöjda, säger Urban Hagblom.

För GIF Sundsvall skulle en försäljning av Joakim Nilsson innebära att man ger sig ut på mittbacksjakt. En jakt som redan har påbörjats.

– Beroende på hur stor sannolikheten är att man tappar en spelare så intensifieras rekryteringsarbetet, säger Hagblom och fortsätter:

– Det är viktigt att vi i så fall får in rätt spelare till gruppen på kort eller lång sikt. Vi jobbar för fullt och ambitionen om Jocke lämnar är att det ska finnas en spelare på plats innan den allsvenska premiären.

Sporten var i kontakt med en fåordig Joakim Nilsson efter hans rehabträning på fredagen.

– Jag känner till intresset, men ingenting är klart, säger han.