Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF Sundsvalls sportchef: "Hoppas förlänga med Rúnar innan EM"

På måndag tas den isländska EM-truppen ut – kanske med Rúnar Sigurjónsson i laget.
Samtidigt jobbar GIF Sundsvall stenhårt med att få fram förutsättningar för att förlänga med nyckelspelaren.
Målsättningen är att komma i mål redan innan EM-slutspelet.
– Vi har lämnat många förslag, säger sportchefen Urban Hagblom.

LÄS OCKSÅ: Norrlandselvan: "Bäst – inte bara för den mullrande vänsterdojjan"

Islänningen Rúnar Sigurjónsson tillhör GIF Sundsvalls största nyckelspelare och har inlett säsongen med tre mål och en framspelning på sju matcher.

Det senaste målet kom i söndags och betydde 1–1 borta mot Hammarby.

LÄS OCKSÅ: Poängräddaren om målgesten: "Det var till fansen"

Hans kontrakt med GIF Sundsvall går ut efter den här säsongen, och GIF jobbar nu hårt med att försöka få till en förlängning.

– Vi har en bra dialog, sedan är det alltid svårt att säga hur positivt det är i en förhandling. Vi vet förutsättningarna och det handlar om att se om GIF Sundsvall har de förutsättningarna, säger klubbens sportchef Urban Hagblom.

Just nu ligger bollen hos Giffarna.

– Vi har lämnat många förslag, och senast fick vi lite indikationer på vad som måste till. Det handlar om alltifrån ekonomi, längd och förutsättningar, säger Hagblom.

Tror du att ni kommer fram till en överenskommelse?

– Annars skulle jag inte lägga ned tid på det. GIF Sundsvall är en jättebra utvecklingsmiljö för många spelare, och vi har aldrig stoppat någon spelare som vill vidare om det finns en professionell motpart. Vi ser en spännande framtid tillsammans, sedan kan det alltid bli så att en spelare blir för bra för svensk fotboll och GIF Sundsvall. Då får man hitta en lösning då.

Klubbens målsättning nu är att skriva en flerårig kontraktsförlängning med Sigurjónsson redan innan EM-slutspelet i sommar.

– Rúnar har startat säsongen väldigt bra och vi är i en dialog med Urban och GIF, säger hans agent Magnus Agnar Magnusson.

– Just nu är det viktigaste för honom att fokusera på Sundsvall och göra ett bra jobb där.

Hur är intresset för honom från andra klubbar?

– Precis som för alla bra spelare finns det alltid intresse, vi har registrerat det. Men det är inte fokus just nu. Nu är det fokus på nästa match och när truppen till EM är uttagen kan vi ta nästa steg om framtiden.

Den isländska EM-truppen släpps på måndag. Efter det kommer Sigurjónsson och hans agent gå vidare med planerna kring framtiden då man vet om mittfältaren har ett skyltfönster som heter EM att se fram emot eller inte.

– Att stanna i Sundsvall är självklart ett alternativ, klubben har tagit steg framåt, säger mittfältaren själv.

Vad säger du om din egen start på säsongen?

– Den har varit okej, jag kan bättre. Mest nöjd är jag med att laget gått bra, och för egen del har det varit skönt att göra en del mål. Det är en bra kvalitet för en mittfältare, att göra mål och assist. Sedan känner jag mig bra i kroppen, förra säsongen hade jag skador hela tiden. Nu kan jag träna och spela hundra procent.

SE OCKSÅ: Urban Hagblom om förhandlingarna med GIF-stjärnan