Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF Sundsvalls sportchef om årets silly season: "Ger oss fyra av fem"

Stefan Silva blev klar – och därmed har GIF Sundsvall värvat färdigt.
Nu ger sportchefen Urban Hagblom sin syn på årets silly season.
– Vi är väldigt nöjda utifrån våra förutsättningar, säger han.

I och med värvningen av anfallaren Stefan Silva är GIF Sundsvall så färdiga man kan bli med årets spelartrupp.

Läs mer: Därför valde Stefan Silva GIF Sundsvall

– Sedan är det alltid föränderligt, händer det saker måste vi korrigera. Det kan dyka upp intresse för någon spelare eller skador, men i grunden är vi nöjda och klara, säger Hagblom och fortsätter:

– Vi kommer inte att bli fler. Man kan komma i ett läge där man tittar på individens utveckling och där någon kanske mår bättre i en annan miljö, men vi har en spelargrupp som är i en spännande utvecklingsfas.

GIF har fått beröm från flera håll för sina värvningar under vintern. Urban Hagblom själv är nöjd med utfallet.

Läs mer: GIF Sundsvalls silly season känns inte det minsta dum

– Klart att det är positivt att folk tycker så. Sedan har jag varit med så länge att jag vet att det handlar om prestationer på fotbollsplanen, och där är vi inte än. Men vi har gett oss bra förutsättningar för att det ska kunna bli bra. Och det är alltid positivt om omgivningen är positiv till det vi gör, säger han.

Vad ger du själv er silly season för betyg?

– I en skala ett till fem skulle jag nog säga fyra. Det är nästan toppbetyg utifrån våra förutsättningar.

Om du fick önska, vad skulle du vilja spetsa till laget med?

– Jag vill inte peta i någon enskild position, men arbetet med att utveckla spelartruppen sker 365 dagar om året. Självklart har vi en strategi om hur vi vill utveckla laget vidare, men det blir fel att peta i positioner.

Urban Hagblom berättar vidare att det inte finns konkret intresse för någon av spelarna i GIF-truppen just nu.

– Det är rätt lugnt, och så är det generellt i skandinavisk fotboll. Det internationella fönstret är störst till sommaren, så har internationella klubbar intresse för våra spelare blir det nog då. Och då gäller det att vara förberedd.

MISSA INTE: Håll koll på ditt favoritlag i mobilen – få pushnotiser när vi skriver om Timrå IK, GIF Sundsvall eller Sundsvall Hockey. Ladda ner ST:s nya app till Iphone eller Android.