Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GIF-tränaren efter femte raka utan seger: "För låg hastighet i vårt spel"

Det fortsätter att gå trögt för GIF Sundsvall. På torsdagskvällen blev det respass ur Svenska cupen – efter 0–1 borta mot division 2-laget Norrtälje. "Man är besviken så klart", säger tränaren Roger Franzén efter lagets femte match i rad utan seger.

Roger Franzén och de övriga ledarna satt efter matchen kvar länge i avbytarbåset på Idrottsparken i Norrtälje. Giffarna gick hårt för enkvittering i slutminuterna men ett vilt kämpande Norrtälje gjorde säsongens match och höll undan till en praktskräll.

GIF Sundsvall förde matchen inledningsvis men det var hemmalaget som tog ledningen. I den tolfte minuten rakade Emil Skogh, division2-lagets skyttekung, in matchens enda mål på en retur sedan Jonathan Malmberg räddat ett skott från en Norrtäljespelare. Hemmalaget fick råg i ryggen efter målet och ledde rättvist med 1–0 efter 45 minuter.

I den andra halvleken tryckte Giffarna gasen i botten direkt från start och chanser saknades inte. Joel Enarsson försökte, Lars Krogh Gerson försökte, Johan Eklund försökte och Stefan Silva försökte men Anton Hermansson i Norrtäljemålet höll med god hjälp av sina försvarare tätt.

– Det blev en förväntad matchbild där vi drev matchen och de kontrade. Efter pausen ökade vårt spelövertag markant men vi skapade för lite chanser sett till bollinnehavet. Vi hade för låg hastighet i vårt spel.

– Trots allt skapade vi mängder med målchanser, flera hundraprocentiga, och vi forcerade bra. Men vi fick inte in bollen. Samtidigt som de fick väldigt mycket energi av sitt mål och krigade och slet.

Hur går ni vidare från det här?

– Det här resultatet är en stor besvikelse, men vi får givetvis prata igenom den här matchen i morgon och sedan är det bara att blicka framåt. Vi har en viktig match mot Malmö nu på söndag.

Matchfakta:

Mål: 1–0 Emil Skogh (15)

Domare: Farouk Nehdi

Publik: 1 012

Så startade GIF: Jonathan Malmberg – Eric Larsson, marcus Danielsson, Noah Sonko Sundberg, Eric Björkander – Robbin Sellin, Lars Krogh Gerson, Robin Tranberg, Peter Wilson – Johan Eklund, Joel Enarsson.

Avbytare: Dennis Olsson, Sebastian Rajalakso, Tommy Naurin, Smajl Suljevic, Stefan Silva, Erik Granat, Mauricio Albornoz.

MER LÄSNING:

Giffarnas nye anfallare redo att starta: "Kan vara en bra match för att höja vårt självförtroende"

Robbin Sellin efter petningen mot Elfsborg och brödrakampen som väntar: "Får man inte spela ska man få vara sur"

GIF Sundsvalls sportchef öppnar för nyförvärv under hösten: "Finns en chans"

Efter djupa svackan – GIF-tränarna höll spelarmöte och förändrar lagets spel

Veckans Norrlandselva: Hög lägstanivå gör att GIF-backen tar plats igen