Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Giffaren som hoppas på kval

Kontraktet är klart, lugnet råder och alla i GIF Sundsvall kan för stunden blicka fram emot Allsvenskan 2016.
Alla utom en.
Smajl Suljevic i IK Frej – han hoppas på kval.

Laget från Täby slåss för sin existens.

I helgen försämrades utsikterna för att fixa ett nytt kontrakt.

Utan en krasslig Smalj Suljevic på centrala mittfältet blev det förlust på Ruddalens konstgräs i Göteborg mot just Utsikten. Det var den tredje förlusten i rad, den andra raka 1–0 förlusten.

Bara två måls bättre målskillnad håller Frej ovanför nedflyttningsstrecket med en omgång kvar av Superettan.

Fotbollslivet har varit lättare för bekantingar som Cristoffer Ericson, Daniel Theorin, Viktor Lövgren, Pontus Silfwer och GIF-lånet Smajl Suljevic.

– Sedan jag kom till Frej har det varit lite upp och ner, men jag tycker att vi förtjänar mer än vad tabellen visar, säger Suljevic och tillägger:

– Men det är fotboll.

Mittfältaren varit mer eller mindre ordinarie i Frej. Allt som allt har det blivit elva matcher, nio från start.

Och Suljevic har gillat läget.

– All respekt för U21-serien, den är inte alltid så givande. Det är en väldig skillnad på lagen från match till match. Superettan är bättre både för flåset och hjärnan, säger han och fortsätter:

– För mig som är 21 år är det jätteviktigt att få spela tävlingsmatcher på den här nivån.

Och den viktigaste återstår – Värnamo hemma på Vikingavallen.

– Jag tror på oss. Värnamo har ingenting att spela för och vi spelar för att nå kval. Som jag ser det har vi tre cupfinaler kvar av säsongen. Den mot Värnamo och sedan två kvalmatcher och det är sådana matcher jag vill spela, matcher när allt står på spel.

Som sagt, Suljevic gillar läget.

Han som gläds över att moderklubben Dalkurd tog steget upp i Superettan, han som applåderar GIF Sundsvalls allsvenska kontrakt och han som vill komma tillbaka till Norr-landslaget.

– Det är mitt mål, jag har fortfarande två år kvar på kontraktet. Jag ska fortsätta att bygga upp mig, träna och kriga hårt för att sedan försöka visa vad jag kan, säger Smajl Suljevic.