Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Giffarna i säkerhet – då öppnar de för ynglingarna

GIF Sundsvall kan varken åka ur eller vinna SM-guld.
De är i ett ingenmansland. Då öppnar de för att använda några framtidsnamn i laget.
– Så kan det bli. Men jag vill understryka att det viktiga är att vi vinner matchen, säger Joel Cedergren.

Utifrån sett ser det kanske inte så spännande ut för GIF Sundsvall. De är i komfortzonen av tabellen.

Men inifrån har de ett uttalat mål om att komma tia i serien. Något som de har känning på om andra resultat går vägen, samtidigt som Giffarna vinner.

– Man behöver inte motivera vår grupp. De har en väldigt stark drivkraft. De vill vinna för sig själva, men också för oss. Vi har vårt prestationsmål.

Just det att man är i trygghetszonen öppnar för att eventuellt lufta några yngre spelare. Då är framför allt Peter Wilson och Erik Granat aktuella för spel.

– Så kan det bli. Om det blir från start eller genom inhopp får vi se. Men vi vill inte göra det bara för sakens skull. Målet är ju fortfarande att vinna matchen.

Erik Granat förlängde klubben nyligen kontraktet med.

– När du tittar på om en ung spelare ska få förlängt frågar du dig: Har han utvecklats? På honom är det ett stort "ja". Han är väldigt ambitiös och noggrann, han klarar också rollen att sitta på sidan väldigt bra. Jag är förtjust i hans egenskaper. Han har bra teknik, speluppfattning och djupledsspel. Det är en framtidsspelare, säger Cedergren.

Men först och främst handlar matchen mot Djurgården om att vinna.

Cedergren är nöjd med Sundsvalls prestationer under säsongen, men inte poängskörden.

– Det har varit en häftig säsong, men det vi är minst nöjda med är resultaten. Det finns fortfarande mycket att utveckla i att skapa fler målchanser och ta vara på dem. Fasta situationer också.

– Det vi utvecklat är vårt defensiva inläggsspel. Vi har blivit bättre på att försvara oss mot det. Jag skulle också säga att vi blivit en starkare grupp.

Ja, GIF Sundsvall klev ju in i säsongen med i stort sett samma trupp som gick upp ur Superettan.

– Vi sa från början att vi inte kan förstärka, bara ersätta. Så det vi kunde göra var att utveckla de vi redan hade i laget. Och det tycker jag att vi lyckats med.

Nu återstår att se om vi får se mer av den egenkomponerade framtiden mot Djurgården.