Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Giffarnas ekonomiska kris över – sponsorer lånar ut fem miljoner kronor till klubben

GIF Sundsvall har länge varit i ekonomisk kris. Men nu ser problemen ut att lösa sig. Giffarna får nämligen låna fem miljoner kronor av sponsorer och företag i Sundsvalls näringsliv.
– Det känns riktigt, riktigt bra, säger klubbens ordförande Johan Nikula till Fotbollskanalen.se.

Problemen på GIF Sundsvalls ekonomiska himmel ser ut att skingra sig. Detta efter att klubben fått godkännande om ett lån från ett 40-tal sponsorer och företag från Sundsvalls näringsliv.

– Jämfört med för en vecka sedan då vi inte hade en riktning på hur vi skulle ta oss ur den här situationen, så vet jag nu att vi kommer att klara det. Vi har fått hjälpande händer från lite olika håll, säger Nikula till Fotbollskanalen.

För Plus-kunder (uppföljning): Akuta blödningen stoppad – nu väntar hårt jobb för GIF: "Vi kan inte pantsätta Forsberg"

Men trots att klubben lyckats lösa de ekonomiska problemen för stunden så är ekonomin fortsatt en viktig fråga att få kontroll över framöver.

– Ser man till omkostnaderna i GIF Sundsvall finns det inga excesser alls. Vi hade 2016 de fjärde lägsta lönekostnaderna i allsvenskan och två av de lag som låg bakom oss spelar i superettan i år. Det finns egentligen ingenting att göra på kostnadssidan. Vi ska upp med intäkterna och det handlar både om publik och publikrelaterade intäkter. Vi håller på med en analys och har kostat på oss en enkät ut till våra sponsorer kring vad de har för framtida förväntningar, säger Johan Nikula.

För Plus-kunder (uppföljning): Krönika: Varningsflaggan är sänkt – men nu krävs hårt, ödmjukt jobb för GIF Sundsvall

TIDIGARE ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE:

Läs också: GIF Sundsvall kallar till möte med sponsorer: "Den ekonomiska situationen är akut"

För Plus-kunder: Nikula om krisläget i GIF Sundsvall: "Vi har inte pengar så det räcker"

För Plus-kunder: Giffarnas förhoppning – att Forsberg ska bli frälsare

För Plus-kunder: Krönika: GIF blöder från djupa sår och vågar ropa på hjälp i stället för att säga "It's just a scratch"

För Plus-kunder: Röster om Giffarnas krismöte: "Är inte överraskad"

Läs mer: Leipzigs spektakulära erbjudande för att hjälpa GIF – flyga till Sundsvall för en match

För Plus-kunder: Giffarnas reaktion på tyska storklubbens oväntade idé: "Skulle vara häftigt"