Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Giffarnas första mållösa match och andra raka förlust efter uppehållet: "Det finns ljusglimtar"

Det blev inte bara en förlust för GIF Sundsvall mot Helsingborg som vann med 0-2. Utan det blev även deras första match under säsongen som de går mållösa. "Resultatmässigt är vi absolut inte nöjda, men det är ett steg fram", säger Giffarnas lagkapten och målvakt Tommy Naurin.

GIF Sundsvall stod mot Helsingborg under lördagens match på Norrporten arena. Efter den tunga förlusten mot Göteborg var laget redo för revansch men så blev inte fallet. Sundsvall fick en tung första halvlek. Redan tidigt i matchen fick hemmalagets mittfältare Robin Tranberg avbryta då han skadade axeln. Efter 26 minuter i första halvlek kom Helsingborgs första mål genom Tyrell Rusike.

– Resultatet är vi absolut inte nöjda med, det är tufft att förlora matcher. Men det finns vissa ljusglimtar vi gör en bättre prestation än förra matchen. Passningsspelet satt men vi fick inte till de riktigt farliga lägena utan vi fick en del halvchanser, säger målvakten Tommy Naurin.

Läs också: Mittfältaren tvingades kliva av efter sex minuter – fick åka till akuten

Inte nog med att det blev Giffarnas andra raka förlust efter uppehållet, det blev även deras första match för säsongen som de gick mållösa. I andra halvlek tryckte Giffarna på och jagade en kvittering. Men det var inget som ledde till något mål för hemmalagets del. Istället gjorde Helsingborg sitt andra och sista mål under matchen i den 94 minuten av Mikael Dahlberg.

– Vi fick inte till tillräckligt många farliga lägen trots att vi hade ett bra passningsspel i andra halvlek. Det är en klen tröst att vi gjorde en bättre prestation än sist. Det blev för många halvchanser, säger Tommy Naurin.

Trots en förlust gör Giffarna en bättre match prestationsmässigt än vad de gjorde mot Göteborg menar tränaren Joel Cedergren.

– Totalt sätt är det inte en välförtjänt seger för Helsingborg varken när det kommer till bollinnehav eller avslut. Första halvlek hade vi en del boll men vi skapade för lite, vi måste ta positioner och vi hade problem att flytta våra motståndare, säger han.

Läs även: Giffarnas lagkapten efter ny förlust: "Absolut inte nöjda med resultatet"

Inför andra halvlek pratade hemmalaget om att hota motståndarnas organisation bättre och hur de skulle kunna ta fram bollen och det blev bättre.

– Andra halvlek var okej, men inte tillräckligt bra ändå. Vi skapade lite för lite för att vara helt nöjd. Vi har lite att jobba med i veckan. Vi gjorde en bättre insats än vad vi gjorde mot Göteborg, sen är det såklart skillnad att möta Göteborg och Helsingborg, säger Joel Cedergren.

Hur blickar ni framåt nu?

– Man vill upp på hästen igen men det är jobbigt både psykiskt och fysiskt att spela en sån här match i värme och det är en hög anspänning. Det blir en urladdning, även om man vill upp på hästen igen vill man slicka såren och det tycker jag att man ska ge sig själv rätten och chansen till, säger Tommy Naurin.

Nästa match spelar GIF Sundsvall mot Djurgården på bortaplan den 25:e juli. Just nu ligger Djurgården på en tolfte plats i tabellen och Giffarna på en 8:e.

GIF Sundsvall–Helsingborgs IF 0–2 (0-1)

Målen: 0–1 (26) Tyrell Rusike, 0-2 (94) Mikael Dahlberg

Domare: Kasper Sjöberg

Publik: 472