Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Giffarnas förstaval

Sören Åkeby var den första pusselbiten GIF Sundsvall lade.
Patrik Eriksson Ohlsson kan mycket väl bli den andra.

När Sören Åkeby klev in i GIF Sundsvall, i stället för den sparkade duon Per Joar Hansen och Mika Sankala, var Patrik Eriksson Ohlsson Åkebys förstaval i rollen som assisterande tränare.

– Jag pratade med GIF när det var aktuellt men det var lite för kort varsel och ett för kort kontrakt då, säger Eriksson Ohlsson som följt svensk fotboll väl de senaste åren i och med att han varit expertkommentator i tv och även fungerar som scout åt en av Sveriges mest meriterad fotbollsagenter, Martin Klette.

När "Peo", som nu arbetar inom byggbranschen, inte hade möjlighet att komma loss gick frågan och förtroendet vidare till de gamla ytterbackarna i GIF; Fredric Lundqvist och Magnus Svensson. "Snuffe", "Lunkan" och "Fimpen" blev ledartrojkan som skulle rädda GIF kvar i Allvenskan.

När Åkeby nu signerat ett flerårskontrakt med GIF Sundsvall kvarstår frågan vem som ska stå vid hans sida.

Flera källor till Sundsvalls Tidning pekar åt samma håll – Patrik Eriksson Ohlsson står överst på önskelistan.

– Jag skulle själv tycka att det vore roligt och intressant, säger Peo, som medger att han fått ganska många olika förfrågningar från olika klubbar, mest på lägre lokal nivå.

Patrik Eriksson Ohlsson spelade i Djurgården mellan 1999 och 2003. Under hela den perioden var en och samme person tränare i laget – Sören Åkeby. Ett tecken på att Åkeby värdesätter Eriksson Ohlssons ledaregenskaper var att Peo under flera år var lagkapten i klubben som blev svenska mästare både 2002 och 2003.

– Jag känner honom jätteväl och han är en bra tränare. Jag vet att spelarna i GIF var väldigt nöjda med det de hann se av honom, säger han.

– Nej, men jag väntar bara på att de ska ringa, säger han.

Det har de inte gjort.

Än.