Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Giffarnas sportchef bekräftar mittbacksjakt: "En sådan spelare vill vi ha"

Jón Gudni Fjólusons sorti från GIF Sundsvall var väntad.
Nu pågår en jakt från Giffarnas sida efter en ersättare till islänningen.
– Vi har en plan, men det innebär inte att den spelaren är på plats. Men vi är väl förberedda, säger sportchef Urban Hagblom.

Annons

Efter fyra säsonger i Sundsvall lämnar Jón Gudni Fjóluson Giffarna för ett nytt äventyr i mästarlaget IFK Norrköping. Ett väntat besked för Urban Hagblom och Sundsvall – som ville ha kvar 26-åringen i klubben.

– Självklart är det trist. Vi har varit väl förberedda på detta och haft en bra dialog med honom. Vi har gjort allt för att Jón ska vara kvar i Sundsvall, men han har valt något annat och det måste man respektera. Det är bara önska honom lycka till.

Varför lämnade han tror du, var det av ekonomiska skäl eller att han behövde ett miljöombyte?

– Ingen aning. Det måste Jón svara på, varför han lämnar oss. Annars blir det bara spekulationer om vad det skulle kunna vara. Vi vet i alla fall att vi gjort allt vi kan för att han skulle stanna.

LÄS MER: Fjóluson klar för Norrköping – så långt blir kontraktet

Sporten har tidigare rapporterat om att André Calisir, back i Jönköping Södra, är en tänkbar ersättare till Fjóluson. Urban Hagblom vill inte bekräfta uppgifterna, men berättar att Sundsvall jobbar på en mittbacksförstärkning.

– Vi har en plan, men det innebär inte att den spelaren är på plats. Men vi är väl förberedda.

Det går rykten om att André Calisir från Jönköping Södra är på er radar, kan du bekräfta det?

– Nej, jag vill inte det. Det är felaktigt och det kommer bara bli spekulationer. Vi kommenterar spelare när de är på plats.

Ludvig Öhman i Kalmar har ett utgående kontrakt och är från Umeå, är det en spelare ni kan vara intresserade av?

– Jag kommenterar inga namn för det blir fel. Det låter tråkigt, men det blir för mycket spekulationer om jag nämner namn. Vi har en plan i alla fall som vi jobbar efter. Det kan jag säga.

Vilken slags mittback söker ni efter då?

– Oj... Ja, vi söker en optimal spelare för vårt lag med kvaliteter som en mittback behöver. Duellspel, närkampsspel, huvudspel, bra passningsfötter och en fantastisk fin spelförståelse. En sådan mittback vill vi ha.

Det låter som en världsback?

– Hehe, nej men vi tittar såklart på den bästa lösningen. Sedan ser verkligheten annorlunda ut beroende på vilka som är tillgängliga. Och vi har nog lite svårt att komma åt världsbackarna. Det kan säga, men vi kanske kan fostra världsbackar.

LÄS MER: Sundsvall jagar mittback från allsvensk konkurrent

I slutet av säsongen bildade Joakim Nilsson och Marcus Danielsson ett stabilt mittbackspar för Sundsvall. Trots deras framgångar tillsammans söker ändå Giffarna en mittback som kan konkurrera om de två mittbacksplatserna.

– Vi söker en mittback som kan spela i Allsvenskan. Sedan vilka vi startar med är upp till tränarna. Det ska finnas en konkurrenssituation, säger Hagblom.

LÄS MER: Westlund: Att Fjóluson lämnar är årets sämst bevarade hemlighet

Enligt Expressen har GIF Sundsvall även visat sitt intresse för den offensiva duon Pawel Cibicki, Malmö FF, och Moses Ogbu, Sirius.