Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Giganternas kamp när OS-stjärnorna gjorde upp

Två dubbla OS-guldmedaljörer och ett helt lag med OS-silvermedaljörer är bara några av alla välmeriterade spelare som finns på plats på Gärdehov i helgen. Den pågående elitserieomgången håller högsta klass.

Efter två raka segrar för OS-satsande Team Sigfridsson, med Alnöbon Margaretha Sigfridsson som skipper och som har sin bas i Sundsvall och Härnösand, blev det ett riktigt stjärnmöte på lördagen. Laget, som tävlar för Skellefteå curlingklubb, ställdes då mot Team PwC från Stocksunds curlingklubb, med de tidigare OS-guldmedaljörerna Anette Norberg och Cathrine Lindahl.

Det blev också en tät match som avgjordes på sista stenen. Där var det till slut Team Sigfridsson som gick vinnande ur duellen med resultatet 9–7.

– En bra och spännande match där vi mötte ett bra lag. Anette är ju välbekant och hon spelar väldigt old school, säger Margaretha Sigfrdsson efter matchen.

– Lite svajig match där vi fick kämpa med banan och stenarna. Vi hade kunnat göra en bättre sistasten för att få ett bättre resultat med oss. Men det är bara roligt att kunna pressa de bästa lagen, säger Anette Norberg.

Hennes lag är en riktig familjehistoria, där både systern Cathrine Lindahl och dottern Therese Westman ingår.

– Mycket är för "Tessans" skull. Hon satsar på curlingen, och det jättebra för henne att vara med och se och lära. För oss andra är vi väl glada om vi får ett träningspass i veckan, säger Norberg.

Men träningsdosen kommer att öka. Nyligen presenterades hon som en av de tolv spelare som ingår i den nya landslagstruppen i en satsning inför VM och slutligen OS i Pyeongchang 2018. Norberg siktar på att vara med i mixeddubbel, som för första gången kommer att finnas med på OS-programmet.

Team Sigfridsson är mitt uppe i sin OS-satsning, som inleddes efter OS-silvret i Sotji i fjol. Allt har inte riktigt gått som de velat, men formen är i antågande och med Maria Wennerström tillbaka efter barnafödande andas laget optimism tidigt på säsongen.

– Vi hade en lite tung period i våras då vi inte riktigt fick med oss alla resultat. Ändå ser det bra ut och vi har inte så långt kvar till att prestera riktigt bra. Vi vill först kvala in till VM i mars, och elitserien är viktig eftersom det också är kval till nästa års landslagstrupp, säger Sigfridsson.

På måndag åker laget till Kanada för att delta i en grand slam-turnering, dit bara de bästa lagen i världen kvalar in.

– Vi vill gå till slutspel, säger Sigfridsson.

Det var inte bara på banorna som det fanns stora namn. På läktaren satt förre spelaren och nuvarande förbundskaptenen Peja Lindholm och njöt av bra matcher.

– Roligt att se så många bra lag. Det är väldigt jämna matcher och alla är väldigt taggade att slå varandra. Så här i början av serien försöker lagen söka detaljer. Precisionen kommer mer och mer allt eftersom.

Vad tror du om Team Sigfridssons chanser framöver?

– De har haft en lite annorlunda säsongsinledning utan sin ordinarie laguppställning. Det tar tid att hitta till formen, men har de bara tålamod tror jag att det går bra för dem, säger Peja.