Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gina Dirawi om att vara julvärd: "Det känns lite tråkigt att inte kunna åka hem till Sundsvall"

Det har varit ett hektiskt år för Gina Dirawi. Det toppar hon med att vara julvärd i SVT på julafton. Men att inte fira jul i Sundsvall svider.
– Det känns lite tråkigt, säger hon till ST.

Annons

Gina Dirawi har kanske har sitt mest hektiska år det här året. Det inleddes med "Ginas show", en mockumentär om hur hon skulle skaffa sin egen talkshow. Under hösten kunde vi se henne i den andra säsongen av "Ginas värld" och i intervjuprogrammet "Edit: Dirawi".

Läs också: Gina Dirawi om Musikhjälpen: "Det kan bli en del gråtande antar jag"

I lördags klev hon ut ur Musikhjälpens glasbur i Linköping efter att ha sänt därifrån en vecka. Insamlingen landade på över 31 miljoner kronor den här gången. Det var tredje gången hon var programledare för insamlingsprogrammet.

– Det som är skönt med "Musikhjälpen" är att den återkommer varje år. Vi påminns om att hjälpa till och att världen är i behov, sade hon precis efteråt till TT.

Hon hinner bara vara ute i verkligheten i fem dagar innan nästa uppdrag. Men det är ett uppdrag som Gina Dirawi längtat efter. Julvärdskapet i SVT. När ST får tag på henne strax innan Musikhjälpen berättar hon om det tvära kastet.

– Jag har planerat för det här så det känns bra, säger hon.

Men att vara julvärd innebär också att hon måste ändra på en stark tradition.

– Det känns lite tråkigt att inte kunna åka hem till Sundsvall. I vanliga fall brukar det vara jobba, jobba, jobba. Sedan åka hem och lägga sig på soffan hos mamma och pappa och bunkra mat, säger Gina Dirawi till ST.

Hon vill ändå betona att det här något hon verkligen vill göra.

– Det här är en extrem chans och det är kul så det gör inget. Men å andra sidan så är det skönt att åka till Sundsvall och slappna av.

Kan inte de komma ner till Stockholm till dig?

– Jag sa till dem det, men jag vet inte. De trivs där uppe, säger Gina Dirawi.

I slutet av november presenterades hon som årets julvärd. I direktsändningen på SVT Play berättade hon att Arne Weise är en stor förebild när det kommer till det här uppdraget.

– Han hade en närvaro och värme, som en person man ville ha i vardagsrummet. Jag tycker att jag har närvaro. Jag ska ta med den egenskapen, sa hon då.

Läs också: Gina Dirawi leder Melodifestivalen ihop med sju nöjesprofiler

Efter julafton väntar inte så lång vila för programledarstjärnan från Sundsvall. I februari drar Melodifestivalen i gång. Gina Dirawi kommer att vara den programledare som är med i varje deltävling och med sig har hon en ny sidekick varje vecka. Första deltävlingen är i Göteborg den 6 februari och finalen är den 12 mars i Stockholm.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter