Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gina Dirawi ska "kötta" i schlagern

Gina Dirawi leder Melodifestivalen för sista gången. Därför tänker hon "kötta sönder allt" under årets direktsändningar.
– Det känns bossigt och kul, säger programledarstjärnan inför lördagens första deltävling.

Annons

Sundsvallsbördige Gina Dirawi har haft några intensiva månader. I december var hon först en av programledarna i veckolånga "Musikhjälpen" och sedan axlade hon den tunga uppgiften som SVT:s julvärd.

Efter det vilade hon ut på Bali i ett par veckor.

– Allt som har med tv och offentlighet att göra är väldigt kul men det tar också mycket energi. För mig är det viktigt att få åka någonstans där sådant inte existerar och där jag inte behöver ta mycket ansvar och vara vuxen hela tiden, säger Gina Dirawi.

Nu är hon redo för nästa stora uppdrag - det som huvudsaklig programledare för Melodifestivalen 2016.

Det blir tredje, och enligt egen utsago, sista gången hon leder schlagern.

– Det blir sista gången jag gör det här så jag ska kötta sönder allt! Jag kommer att jobba ihjäl mig men jag älskar det och det kommer att bli skitkul, säger Gina Dirawi.

Upplägget i år blir också annorlunda med olika "sidekicks" varje gång - bland annat kommer Gina Dirawi att få sällskap av Sarah Dawn Finer, Charlotte Perrelli och Henrik Schyffert.

– Det kommer att ge väldigt mycket. Det blir många uppträdanden, väldigt olika för varje program, så alla deltävlingar kommer att få sin egen identitet. Och för mig känns det skönt att få in ny energi, det kommer att hålla mig alert, säger Gina Dirawi.

Trots sin stora erfarenhet från direktsänd tv känner hon att det finns fortfarande finns sådant hon kan förbättra.

– Jag skulle vilja bli bättre på framträdanden där jag till exempel ska vara sensuell, elegant, väldigt kvinnlig eller något annat som ligger långt ifrån mig. I sådana lägen kan jag bli blyg och börja skämmas lite och så blir det halvdant. Sarah Dawn Finer och Charlotte Perrelli däremot, de kan gå loss och göra sådana karaktärer väldigt bra, säger Gina Dirawi.

Melodifestivalens första deltävling hålls i Göteborg på lördag. Då står Gina Dirawi på scenen tillsammans med Petra Mede.