Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gina Dirawis nya uppdrag – får stor roll i Eurovision

Gina Dirawi får två nyckelroller för SVT på Eurovision-finalen.
Hon ska dels leda deras uppsnacksatsning. Dels ska hon dela ut Sveriges poäng.
– Det är en dröm jag har haft sen jag var liten, att säga ”douze points ”, säger Gina Dirawi till SVT.

Programledarfenomenet från Sundsvall börjar bli synonym med Melodifestivalen.

Nu vill SVT koppla henne nära Eurovision-finalen som går i Globen i maj.

Hon har fått två uppdrag – det ena att återigen leda uppsnacket, Studio Eurovision, inför såväl semifinalerna som den stora finalen.

Det kommer att röra sig om livesända avsnitt med reportage, musik och gäster i studion. Ett typiskt "ta pulsen på"-program.

– Det ska bli så kul att se hur allt ska bli. Att få grotta in sig i olika klädstilar, se vad det är för trender, om folk har tjafsat eller vad man äter backstage. Allt sådant kan vi ta upp, säger Gina Dirawi till SVT.

Hon hoppas på en hel del intressanta möten i studion.

Det finns ju dolda schlagernördar på många olika håll.

– Förra gången hade jag Carl Bildt som gäst i studion, han kom dit i en Eurovision-kavaj i guld. Alla vill vara där och det är ett väldigt roligt sammanhang.

Men, så är det också det som hela Europa kommer att se – hon är den som ska dela ut de svenska poängen.

– Det känns jättekul. Ärofyllt och roligt. Det är en dröm jag har haft sen jag var liten, att säga ”douze points”.

Det finns lika många sätt att dela ut poängen på, som det finns människor på planeten. Nu funderar hon på hur hon ska sätta ett minnesvärt avtryck.

– Jag kommer inte att säga ”Åh, vilken fin klänning du har, vilken fin show” – det kommer jag inte att göra. Jag kommer att sätta mitt avtryck på något sätt.

– Jag är inte nervös överhuvudtaget. Jag tänker att jag vill se jävligt snygg ut, vara skön och rolig och ha personlighet.