Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gina fick drömjobb på radion

Hon har alltid velat synas, höras och påverka andra människor.

Nu jobbar 19-åriga Gina Dirawi åt P4 Västernorrland som mobilreporter.

– Jag har alltid velat jobba inom media, säger hon nöjt.

Att få jobbet var en oväntad vändning för Gina Dirawi. I september i fjol var hon med i webbjokern, en deltävling för de som vill vara med i Melodifestivalen. Hon skickade in ett bidrag och gick vidare i deltävlingen.

– Då bjöd de mig in för intervju, och innan dess sökte de på mig och läste min blogg, berättar Gina.

– Sedan när de sökte folk tipsade en av dem som jobbar här mig om att söka det. Jag trodde aldrig, aldrig att jag skulle få jobba som mobilreporter, säger Gina.

Vad var det som gjorde att just du fick jobbet?

– Man ska alltid vara sig själv. Jag sa mina åsikter och bloggade ärligt. Man ska inte låtsas vara någon annan för den personen finns redan.

Ginas anställning är tidsbegränsad just nu, och hon kommer att jobba fram till mitten av augusti. Efter det tänker hon läsa på Mittuniversitet.

– Jag är så himla velig. En dag kan jag vilja bli polis, nästa dag antingen politiker eller artist. Det är jobbigt för det är så mycket jag är intresserad av. Men i framtiden vill jag helst jobba inom media.

Redan nu har hon ett eget inslag ”Fredagsfika med Gina” på fredagar klockan 16.22.

– Där får jag själv välja diskussionsämne om frågor som jag tycker är aktuella.

Vad innebär jobbet som mobilreporter egentligen?

– Man kan jobba med olika frågor, sända live och jobba med nyheter. Det är blandat. På Sveriges Radio kan man bidra till förändring. Jag trivs jättebra här!