Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gitarrvecka på Almamia

Gitarren är självklart i fokus på gitarrveckan, som inleds idag på Almamia. Under veckan framförs sammanlagt sex konserter med musik som spänner över tango, flamenco och jazz.

I afton spelar duon Two To Tango, det vill säga Joel Sundkvist, gitarr och Richard Kontra, violin, musik av den moderna tangons store mästare: Astor Piazzolla. Konserter kl 18.30 & 20.00.

På torsdag blir det mera sydländsk inriktning. Under rubriken Alma Flamenco kommer

Erik Steen, gitarr, Maria Pröckl, dans och Valter Kinbom, percussion visa upp flamencons

spännvidd - från kontemplativt och dröjande till livfullt explosiv. "Rytmen är hjärtat, den pulserar och ger liv åt själen. Flamencons själ, som är människors längtan, kärlek, glädje och sorg." står det i programbeskrivningen. Även här blir det två konserter, kl 18.30 och 20.00.

Sist ut under gitarrveckan spelas "Gitarr & Jazz" på lördag. Musikern Mattias Windemo spelar på dubbelhalsad tapgitarr och stickbas, och framför material från sin karriär, bland annat från sin soloskiva PORT med sjutton stycken komponerade för dubbelhalsad tapgitarr.

Mattias Windemo har gjort åtskilliga skivor i eget och i andras namn och samarbetat med musiker och konstnärer som Joakim Milder, Linda Kallerdal, Björn Ranelid, Sarah Lindloff, Åsa Åkerberg, Mats Öberg, Karin Krogh, Gösta Rundqvist, Raymond Strid och många fler.

Två konserter blir det på lördagskvällen, kl 18.30 samt 20.00.