Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gjorde allsvensk debut mot Falkenberg – nu skriver GIF-talangen på ett nytt kontrakt

Han har sett polaren Peter Wilson slå igenom med dunder och brak.
I lördags fick Jonathan Morsay själv göra debut för GIF Sundsvall – och nu har han skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.
– Nästa mål är att ta en startplats, säger Morsay.

Peter Wilsons succé har inte gått någon fotbollsintresserad Sundsvallsbo förbi. Anfallaren har slagit sig in i startelvan och leverat mål den senaste tiden.

LÄS MER: GIF-talangen om familjens flykt från kriget, uppväxten – och genombrottet

I lördags var det dags för ytterligare en GIF-talang att debutera i Allsvenskan när Jonathan Morsay fick hoppa in mot Falkenberg.

LÄS MER: Ytterligare en lokalproducerad talang har presenterat sig i GIF Sundsvall – Jonathan Morsay

På tisdagen skrev han sedan på ett A-lagskontrakt för de kommande två säsongerna.

– Kul, man blir motiverad. Får man förtroende så är det en trigger och man känner att man är med och konkurrerar. Jag känner att jag har gått framåt under det här året. I början av året fick jag spela ytterback på träningarna, men nu har jag fått spela på min egen position och tar för mig mer och mer, säger Morsay som kan spela anfallare eller yttermittfältare.

Från sidan har han sett när kompisen Peter Wilson tagit sig in i startelvan.

– I princip så har han och jag spelat med varandra hela livet. Han har öppnat dörrar och det är motiverande att se honom lyckas, säger Morsay.

Han som nästa säsong siktar på att ta samma steg.

– Nu är en startplats målet. Jag vet att jag kan, det är upp till mig att fortsätta ge hundra och utvecklas.

Jonathan Morsay, fostrad i GIF Sundsvall sedan han kom till klubben från Kuben i tiosårsåldern, stod för hela 22 mål i U19-serien den gångna säsongen och vann därmed skytteligan. En bedrift som ingen Giffare lyckats med tidigare.

– Det är roligt att vi har så många unga spelare som visar framfötterna och det betyder att vi gör det bra i nedgående led med Mikael Bengtsson och Benny Matsson som ansvarar för Tipselit men också även på ungdomssidan. Jonathan debuterade nu senast mot Falkenberg och han har varit bra både på träning och vid våra U21-matcher. Vi har en stor tro på att han ska bli en elitspelare. Han är tekniskt duktig, bra en mot en, är kvick och har en god speluppfattning, säger A-lagstränaren Joel Cedergren.

Lista: Här är spelarna som GIF Sundsvall kan gå för – ligans bäste är högaktuell

Jonathan Morsay

Född: 1997.

Längd: 177 cm.

Vikt: 75 kg.

Position: Anfallare/yttermittfältare.

Om sina styrkor som spelare: "Jag är ganska kvick, teknisk och kreativ"